Hoe Plato je uit je grot sleurt

Mario Veen

 22,90

Let op! Verwacht rond 15-05-2024

Leid je het leven dat je wilt leiden? Je denkt misschien van wel. Maar hoe goed ken je jezelf eigenlijk? Misschien heb je je toch laten ketenen door allerlei verwachtingen, door je werk en door je eigen overtuigingen. Plato helpt je om te ontdekken of je als het ware vastgeketend zit in een grot en daar alleen de schaduwen van je goede leven ziet. Hij leert je om je te bevrijden van de schaduwen die je voor de werkelijkheid houdt.

Aan de hand van alledaagse voorbeelden – van klein misverstand tot de grote klimaatcrisis – legt filosoof Mario Veen uit hoe Plato je uit je denkbeeldige grot sleurt en hoe je er hopelijk iets wijzer in kunt terugkeren.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
176
Druk:
1
Datum verwacht:
15-05-2024
ISBN:
9789464711448

Gerelateerde boeken

 • Bantoe-filosofie

  Placied Frans Tempels
   22,90
 • Bezield onderwijs

  Vorming, levensbeschouwing en burgerschap
  Gerdien Bertram-Troost, Siebren Miedema
   19,90
 • Wat zouden dieren zeggen als we ze de juiste vragen stelden?

  Een must voor iedereen die met dieren werkt en een genot voor iedereen die al grinnikend wil begrijpen hoe dieren denken.
  Staan koeien de hele dag te niksen? Maken vogels kunst? Kunnen apen werkelijk na-apen? Zien dieren zichzelf zoals wij hen zien? Kunnen ze in opstand komen? En — misschien een vreemde vraag — is het wel gepast om in hun bijzijn te plassen?
  In dit boek beantwoordt de Belgische filosofe Vinciane Despret zesentwintig verrassende vragen die vastgeroeste ideeën over dieren op de proef stellen. Ze laat onderzoekers, filosofen en dierverzorgers aan het woord en laat zien hoe we anders over dieren kunnen denken.
  Met een voorwoord van Bruno Latour en een nawoord van Michel Vandenbosch
  Vinciane Despret is filosoof aan de Universiteit van Luik. Ze schreef meerdere boeken over dieren, waaronder Bêtes et hommes (Gallimard, 2007) en Penser comme un rat (Quae, 2009).

   24,90
 • Landschap (be)leven

  Wat de rede niet kan vatten
  François Jullien
   29,90

  Landschap (be)leven

  In de westerse wereld wordt een landschap voorgesteld als een schouwspel. Het doet zich aan ons voor. Wij, redelijke wezens, kijken er van een afstand naar. Die rationele blik heeft beperkingen. Want kunnen we daarmee het landschap ook beleven, kunnen we erin opgaan, er onderdeel van zijn, kunnen we het landschap ‘leven’? Deze vragen staan centraal in dit veel geroemde werk van de bekende Franse filosoof François Jullien. Hij vindt de sleutel tot een nieuw ‘landschapsdenken’ in de Chinese filosofie en nodigt ons uit tot een nieuw engagement met de natuur.

   29,90