In de diepzee is geen licht (maar wel rijkdom)

Over moed, mangaanknollen, pompeiiwormen en een bewoonbare wereld
Pieter van Dooren

 27,50

Nu we voor onze hernieuwbare energie dringend behoefte hebben aan zeldzame metalen als nikkel, kobalt, neodymium, wordt de diepzee en haar mangaanknollen plots interessant. Maar de diepzee is zoveel meer dan de bron van onmisbare metalen. Ze is klimaatbuffer, zuurstofleverancier, afvalverwerker en voedsel voor miljoenen.

Dit boek schetst voor het eerst dat brede beeld. In een heldere, soepele taal neemt Pieter Van Dooren ons mee naar het ‘achtste continent’, het enige dat de mens nog steeds niet heeft bezet. We ontmoeten bizarre wezens, duikers en duikboten, onderzoekers en militairen, diepzeegeisers en schuivende continenten. Hoe heeft het leven zich aan de diepte en de duisternis aangepast? Wat hebben wij mensen aan de diepzee? Een epische reis naar onbekend en onbetreden gebied.

Pieter Van Dooren was jarenlang journalist wetenschap bij De Standaard. Bij Sterck & De Vreese verschenen eerder En nu
naar Mars en Waar zijn ze dan? De jacht op buitenaards leven.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
200
Druk:
1
ISBN:
9789464711172
Gewicht:
558 gram
Afmeting:
240x168x19 mm
Uitgiftedatum:
22-08-2023

Gerelateerde boeken

  • Atlas van opmerkelijke feiten

    Atlas van opmerkelijke feiten

    Briljante kaarten voor nieuwsgierige mensen
    Ian Wright
     24,90

    Atlas van opmerkelijke feiten

    Welke staten hebben een Noord-Koreaanse ambassade? Welke regio heeft het hoogste aantal heavy metal bands per hoofd van de bevolking? Hoeveel verschilt de gemiddelde lengte van mannen en vrouwen per land? Welke landen rijden aan de verkeerde kant van de weg? Waar kun je leeuwen vinden?

    Het zijn zomaar wat onderwerpen die we tegenkomen in deze verrassende, diepgravende, kleurrijke en tot de verbeelding sprekende atlas. De kaarten geven feiten weer uit de cultuur, geschiedenis, politiek en wat je verder maar kunt bedenken. Je blijft kijken naar de prachtige kaarten en de opmerkelijke feiten. Een heerlijk boek voor verstokte Wikipediabezoekers en voor liefhebbers van mooie boeken. Je kunt je voornemen om dit boek aan iemand cadeau te doen, maar het risico is levensgroot dat je het toch liever zelf houdt.

     24,90
  • God, de staat en andere vormen van dictatuur 

    Schud jezelf wakker uit je religieuze en kapitalistische sluimer!

    « Als God bestond, zou men hem moeten afschaffen,» schrijft de Russische filosoof Michail Bakoenin in zijn essay ‘God en de Staat’. Bakoenin pleit voor een samenleving zonder God, zonder meester, zonder dictator, zonder wetenschappelijke genootschappen die ons van alles voorschrijven, zelfs zonder staat. Zijn belangrijkste teksten over vrijheid en dictatuur zijn hier opgenomen met een inleiding door Paul van Dijk.

    Michail Bakoenin (1814–1876) was een Russische anarchistische filosoof. Tegenover het communistische ideaal van een sterke staat plaatste hij het idee van federale gemeenschappen met zelfbestuur. In 1848 was hij betrokken bij de opstanden in Parijs en Praag.

     22,50
  • Gewist genot

    Gewist genot

    Het (ver)denken van de clitoris
    Catherine Malabou
     17,90
  • In staat van beleg

    In staat van beleg

    Handboek voor militairen (4de eeuw voor Christus)
    Aeneas Tacticus
     19,90