In het spoor van de camino
€ 19,90
Er ontstaan in ons land opmerkelijk veel nieuwe wandel- en ook wel fietsroutes met het label ‘pelgrimspad’. Het Hilligenpad, het Jabikspaad, de Walk of Wisdom, camini’s in Zuid-Limburg… Die nieuwe pelgrimspaden beperken zich niet tot ons land, ze zijn een Europees fenomeen.
In tien korte hoofdstukjes verkent Paul Post het pelgrimspad. Wanneer komen zulke nieuwe paden op en in welke context? Wat is de rol van de camino naar Santiago de Compostela? Hoe ‘religieus’ zijn die paden? Wie zijn de makers? En wat is het profiel van die routes, wat beweegt (letterlijk) die moderne pelgrims?
In het spoor van de camino geeft een overzicht van de nieuwe Nederlandse pelgrimspaden.
Gerelateerde boeken
-
Tuinplantenlexicon
Hoe verzorg ik deze maand mijn rozen? Mag ik het gazon eigenlijk al maaien? Wanneer moet ik ook alweer de appelboom snoeien? Kan ik deze hortensia wel of niet nu terugknippen? Waar moet ik deze maand speciaal op letten in de tuin? Op deze en tal van andere vragen kun je in dit boek een antwoord vinden.
Het draait allemaal om de tabel achter in dit boek. Zoek in deze alfabetische lijst de plant op waar je iets over wilt weten en in één oogopslag wordt duidelijk in welke maand je er wat mee moet doen: snoeien, voeden, vermeerderen, wat dan ook. Maar andersom kan ook: kijk bij de huidige maand wat je zoal zou kunnen doen!
Een boek zonder poespas en boordevol praktische adviezen, gebaseerd op twintig jaar informatie verzamelen over honderden tuinplanten. Een superhandig naslagwerk voor de beginnende en gevorderde tuinier!
-
Eetbare bomen en struiken
Lekkers uit de natuur
In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.Zeker determineren
Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.
Correct verzamelen
Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.
Bewerken en bereiden
Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.
-
-