Klimmend groen
€ 49,90
Klimmend groen is een verzamelwoord voor alle planten die verticaal hun weg zoeken langs gevels, pergola’s, palen en omheiningen. Het is dé oplossing voor iedereen die slechts beschikt over een kleine tuin, gevel of balkon. Het volstaat bijvoorbeeld al om een tegel te wippen om op die plaats een bloeiende klimplant te laten groeien. Goed om te weten is dat klimplanten het ook in bakken goed doen. In een mum van tijd kan je genieten van fris groen en een zee van bloemen, die op hun beurt bijen laten floreren.
In dit boek maak je kennis met ruim zevenhonderd soorten en cultivars ingedeeld in 40 groepen. Welke planten gedijen waar het best? Welke klimhulpen heb je nodig? Hoe en wanneer plant je ze aan? En vooral ook: hoe zorg je ervoor dat je plant jarenlang gezond blijft? Rozen, clematissen, blauweregen en klimop worden apart behandeld. Voor elke groep is gelet op de grootte van de klimplant, het type, sierkenmerken als bloemkleur, bloemgrootte, geur, eetbare vruchten …
Martin Hermy is emeritus professor aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij 25 jaar vakken als groenbeheer, natuurbeheer en ecologie doceerde. Eerder verscheen van hem het succesvolle boek ‘De juiste boom voor elke tuin.
Gerelateerde boeken
-
Dinosauriërs
‘Verbluffende, mooie paleokunst. Nu zien we hoe de dinosauriërs er echt uitzagen.’ — CNN
‘Benton neemt je mee terug naar de dinotijd … in full colour, aan de hand van het nieuwste onderzoek.’
— Anne Schulp, hoogleraar vertebratenpaleontologie aan de Universiteit Utrecht en onderzoeker bij Naturalis in LeidenHoe zagen dinosauriërs er echt uit? Daarover is de afgelopen jaren veel duidelijk geworden. Nieuwe wetenschappelijke technieken maken het mogelijk de huid, de schubben, de veren en de werkelijke kleuren van dino’s en ander oerdieren te reconstrueren. De resultaten vinden we in dit schitterende, rijk geïllustreerde boek.
Dino-onderzoeker Michael J. Benton praat u bij over de nieuwste vondsten, over methoden om de kleuren te achterhalen en over het mogelijke gedrag van deze bijzondere dieren. Bob Nicholls, een van ’s werelds toonaangevende paleokunstenaars, brengt een ichtyosauriër, twee vogels, een zoogdier en twee pterosauriërs in meer dan 150 kleurenillustraties tot leven.Michael J. Benton is hoogleraar paleontologie van gewervelden en hoofd van de wereldwijd toonaangevende paleobiologische onderzoeksgroep aan Bristol-universiteit. Hij heeft meer dan vijftig boeken geschreven, inclusief The Dinosaurs Rediscovered (2019) en When Life Nearly Died (2015). Bob Nicholls verzorgde de indrukwekkende kleurenillustraties.
-
Tuinplantenlexicon
Hoe verzorg ik deze maand mijn rozen? Mag ik het gazon eigenlijk al maaien? Wanneer moet ik ook alweer de appelboom snoeien? Kan ik deze hortensia wel of niet nu terugknippen? Waar moet ik deze maand speciaal op letten in de tuin? Op deze en tal van andere vragen kun je in dit boek een antwoord vinden.
Het draait allemaal om de tabel achter in dit boek. Zoek in deze alfabetische lijst de plant op waar je iets over wilt weten en in één oogopslag wordt duidelijk in welke maand je er wat mee moet doen: snoeien, voeden, vermeerderen, wat dan ook. Maar andersom kan ook: kijk bij de huidige maand wat je zoal zou kunnen doen!
Een boek zonder poespas en boordevol praktische adviezen, gebaseerd op twintig jaar informatie verzamelen over honderden tuinplanten. Een superhandig naslagwerk voor de beginnende en gevorderde tuinier!
-
Orchideeën in Noord-Nederland
Deze tweede druk is uitgevoerd met een luxe, glanzende hardcover.
Dat er in Noord-Nederland wilde orchideeën voorkomen is niet algemeen bekend. In dit boek beschrijft Hans Dekker alle hier voorkomende soorten én de landschappen waarin deze prachtplanten leven.
Het boek bevat tientallen foto’s van orchideeën, waardoor het herkennen in het veld makkelijker wordt. Bovendien zijn er veel foto’s opgenomen van Noord-Nederlandse natuurgebieden waarin orchideeën voorkomen. Ook is er aandacht voor soorten die helaas zijn uitgestorven, soorten zijn die aangeplant en zelfs voor orchideeënsoorten die een stukje over de grens groeien. Bescherming en beheer
krijgen eveneens de nodige aandacht. Om het u gemakkelijk te maken staan achter in het boek tips om er zelf op uit te gaan en heerlijk te genieten van onze orchideeënrijke natuur.Hans Dekker (1957) werkt vanaf zijn achttiende in de wereld van natuur en landschap.
Hij heeft diverse publicaties over natuur op zijn naam staan. Op zoek naar wilde orchideeën reist hij door heel Europa, maar de orchideeën van Noord-Nederland hebben zijn grootste interesse. -
Georg Wilhelm Steller
Veel vogelaars kennen Steller van de vogelsoorten die naar hem genoemd zijn, waaronder Stellers eider en Stellers zeearend.
Maar wie was hij? Georg Wilhelm Steller was een Duitse geleerde in Russische dienst die in 1741 als eerste bioloog landde in Alaska, dat toen nog Russisch was. Op de thuisreis sloeg het noodlot toe. Verzwakt door scheurbuik leed de expeditie schipbreuk op een onbewoond eiland. Tijdens dit onvrijwillige verblijf beschreef Steller onder andere de reusachtige zeekoeien, waarmee hij wereldfaam verwierf. Helaas werden deze spoedig uitgeroeid. Uiteindelijk wisten de overlevende zeelieden Kamtsjatka te bereiken. Voor hij terug kon keren naar Sint-Petersburg stierf Steller, belasterd door tegenstanders en gemangeld door de Russische bureaucratie, in de eindeloze verten van Siberië. Geleerden als Pallas en Linnaeus maakten zijn ontdekkingen wereldkundig en streken de eer op voor zijn pionierswerk.
Deze uitgave bevat Stellers dagboek van de ontdekkingsreis naar Alaska, fragmenten uit zijn werk over zeezoogdieren, en passages uit zijn Beschrijving van Kamtsjatka.Mark Nieuwenhuis (1968) is docent Latijn en vertaler van Latijnse literatuur. Vogels kijken doet hij al zijn hele leven. Nu zijn boek over Steller is voltooid, gaat hij Stellers eider eindelijk eens opzoeken in zijn overwinteringsgebied.