Klootzakken, hufters en eikels
€ 19,90
Heb je een intimiderende klootzak (m/v/x/) in je omgeving? Wil je van die hufter af? Het is mogelijk om effectief weerstand te bieden aan de belastende bullshit die de eikels over je uitstorten.
Maar eerst moet je je eigen emoties onder ogen komen – waarom laat je je zo intimideren? – dan pas heb je de ruimte om af te rekenen met de eikels zelf. Dit boek legt uit hoe je dat doet. De kunst is om je situatie te doorzien en niet zelf een klootzak te worden in je strijd. Beter is het om anderen te overtuigen dat zij medeplichtig zijn als ze blijven toekijken en speels verzet te bieden.
Een handig filosofieboek dat helpt om intimiderende hufters, die er altijd zullen zijn, op afstand te houden. Ook lezenswaardig als er een hufter in jezelf schuilt. Dit boek verscheen al in meer dan tien talen.
Maxime Rovere is als filosoof verbonden aan de École Normale Supérieure (ens) en aan de Katholieke Universiteit van Rio de Janeiro. Hij is een Spinozakenner. In het Nederlands verscheen eerder van zijn hand het boek Spinozaland.
Gerelateerde boeken
-
Landschap (be)leven
In de westerse wereld wordt een landschap voorgesteld als een schouwspel. Het doet zich aan ons voor. Wij, redelijke wezens, kijken er van een afstand naar. Die rationele blik heeft beperkingen. Want kunnen we daarmee het landschap ook beleven, kunnen we erin opgaan, er onderdeel van zijn, kunnen we het landschap ‘leven’? Deze vragen staan centraal in dit veel geroemde werk van de bekende Franse filosoof François Jullien. Hij vindt de sleutel tot een nieuw ‘landschapsdenken’ in de Chinese filosofie en nodigt ons uit tot een nieuw engagement met de natuur.
-
De filosoof van de liefde
De Zwitserse filosoof en psychiater Ludwig Binswanger (1881-1966) beschrijft liefde en vriendschap op een manier die zijn gelijke niet kent in het huidige filosofische landschap. Zo beschrijft hij de liefdesgroet als beginpunt van een nieuwe wijze van in de wereld zijn.
Binswanger ontwikkelt zijn ideeën in dialoog met de Duitse denker Martin Heidegger, maar heeft ook grote kritiek op diens fundamentele individualisme. Aan de hand van de twee Duitse denkers verheldert Joeri Schrijvers wat liefde is. Binswanger blijkt een voorloper van veel trends in de hedendaagse continentale filosofie. Hij loopt vooruit op het werk van mensen als Jean-Luc Nancy, Jacques Derrida en Emmanuel Levinas.
-
-
De ontmoeting
Ontmoetingen – in liefde, vriendschap of beroepsmatig – zijn geen ‘extraatje’ in ons leven. Ze vormen de kern van ons bestaan. Hoewel ze nooit zonder risico’s zijn, smaakt een goede ontmoeting altijd naar het ‘echte leven’. In dit toegankelijke boek laat de Franse filosoof Charles Pépin zien wat een goede ontmoeting is en hoe je je ervoor openstelt. Hij onderzoekt de filosofie van de ontmoeting aan de hand van voorbeelden uit romans en films en uit het leven van beroemde kunstenaars. Een goede ontmoeting, betoogt hij, berust vaak op toeval. Maar je kunt het toeval wel een handje helpen.
Charles Pépin is schrijver en filosoof. Zijn boeken zijn in meer dan twintig talen verschenen. Hij heeft een maandelijkse rubriek in het Philosophie Magazine, maakt podcasts en is geregeld als opiniemaker in de media te vinden.