Megahaai

Het verhaal van het grootste roofdier dat ooit leefde

 22,90

Stel je een woeste zeejager voor van twintig meter lang, twee keer zo zwaar als een bultrugwalvis en tien keer zo hoog als de Tyrannosaurus rex, met kaken die twee meter wijd open kunnen gaan en volgepropt zijn met 276 gekartelde hoektanden. Deze reuzenhaai, de megalodon, zwom drie miljoen jaar geleden rond. Als je dat vergelijkt met de dinosauriërs die 66 miljoen jaar geleden werden uitgeroeid is dat nog maar kortgeleden. Toch zijn er nauwelijks vondsten van tanden en wervels van de megalodon bekend; zijn bestaan is gehuld in mysteriën … tot nu. Tim Flannery en zijn dochter Emma vertellen voor het eerst het spannende verhaal van de reuzenhaai, een mijlpaal in de paleontologie.

Megahaai is de biografie van het ultieme roofdier en beschrijft de zoektocht naar de mystificatie van deze kolos die vrijwel zonder een spoor achter te laten van de aardbodem verdween. De auteurs onthullen waar en hoe hij leefde en bespreken de theorieën rond zijn bestaan, inclusief de verhalen die suggereren dat hij misschien nog rondspookt in de diepte van de oceanen.

‘Als je al niet verslaafd bent aan Tim Flannery’s verhalen, ontdek hem dan nu.’ – Jared Diamond.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
208
Druk:
1
ISBN:
9789464711769
Uitgiftedatum:
26-11-2024
Gewicht:
312 gram
Afmeting:
214x140x20 mm
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • De scharrelaar 2022/2

    Een nieuwe herfst, een nieuwe Scharrelaar! De herfst-editie van De scharrelaar staat weer boordevol met gedichten, verhalen en beschouwingen over vogels in binnen- en buitenland.

    In de herfsteditie van De Scharrelaar staan onder meer bijdragen van Rob Buiter, Menno Hartman, Geert van Istendael en Marja Vuijsje. De illustraties, als altijd in zwart-wit, zijn van beeldend kunstenaar en vogeltekenaar Erik van Ommen, bekend van onder andere Alle vogels van Koos van Zomeren.

     16,99
  • Mijn -Mieren- Hoop

    Mijn -Mieren- Hoop

    Een slim superorganisme in de tuin
    Achilles Cools
     22,90

    Mijn -Mieren- Hoop

    Kijk naar de bosmieren! Achilles Cools heeft een hoge mierenterp in zijn tuin en probeert binnen te dringen in dat superorganisme: een mierenvolk dat functioneert als één brein met een collectief bewustzijn. Op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten en indrukwekkende voorbeelden introduceert hij de lezer in de wereld van de mier. Je leeft mee tussen prinsessen en koninginnen, hofdames, de oermoeder, dauwmeisjes, kuddewachters en poppen die kunnen zingen. Al ver voor wij de landbouw ontdekten, hielden ze al vee. Ze houden bruidsvluchten, praten met geurcodes, kennen een SOS alarm, en vragen wachtwoorden. Hun succesverhaal steunt op een oerdegelijke sociale organisatie. Dan vraag je je toch wel af: hoe is het om een bosmierenvolk te zijn?

     22,90
  • Overkanters

    Overkanters

    Verhalen van een eigenzinnige natuurgids
    Arthur Oosterbaan
     14,90
  • Kraanvogels in Nederland

    Kraanvogels in Nederland

    Een unieke maar kwetsbare ontwikkeling
    Herman Feenstra
     25,00

    Kraanvogels in Nederland

    Ruim twintig jaar volgt Herman Feenstra kraanvogels in het Fochteloërveen, het gebied waar het eerste Nederlandse kraanvogelkuiken sinds eeuwen is geboren. Vanaf de eerste ontmoeting is hij gefascineerd door deze unieke vogel en volgt hij alle ontwikkelingen in en buiten het gebied op de voet.

    Zo heeft hij de kraanvogelpopulatie zien ontstaan en leert hij elke dag meer over kraanvogels. “Als je hun gedrag kunt lezen en hun behoefte aan veiligheid respecteert, laten ze je toe in hun wereld.”

    In dit boek deelt Feenstra zijn kennis. Hij beschrijft, vaak zeer gedetailleerd, wat er in elk broedjaar gebeurt en welke factoren het broedsucces positief of negatief beïnvloeden. Daardoor krijgen we inzicht in wat kraanvogels nodig hebben om zich veilig te vestigen, een nest te bouwen en hun kuikens te laten opgroeien.

    De auteur hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan de bescherming van deze unieke vogelsoort. Hoewel het aantal kraanvogels in Nederland toeneemt, blijft de ontwikkeling kwetsbaar. Dit boek laat zien wat wij als mensen samen kunnen doen om ervoor te zorgen dat de kraanvogel zich op zijn gemak voelt en wij van deze unieke soort kunnen genieten.

    OVER DE AUTEUR

    Herman Feenstra verzamelt al vanaf 1977 waarnemingen van vogels in het Fochteloërveen. Vanaf 1985 doet hij dat als vrijwilliger van Natuurmonumenten en sinds 1998 is hij ook actief als wetlandwacht voor Vogelbescherming Nederland. Het is niet verwonderlijk dat hij vanaf 2000 van zijn grote passie zijn werk maakt. Het eerste jaar nog in dienst van de provincie Noord-Brabant, maar een jaar later al als zzp’er, vanuit Bureau De Kraanvogel.

    Die naam is niet toevallig gekozen. Herman ontdekte in 2001 het eerste broedgeval van kraanvogels in Nederland sinds eeuwen. Door broedparen en andere kraanvogels jarenlang en vaak dagelijks te observeren, heeft hij een schat aan kennis opgedaan over het gedrag en hun interactie met de omgeving. Die eigen kennis vult hij aan met inzichten die voortkomen uit de literatuur en uitwisseling met (kraan)vogelliefhebbers in binnen- en buitenland.

    Herman is onvermoeibaar in zijn strijd voor bescherming van kraanvogels en andere soorten. Hij
    deelt zijn kennis en bezorgdheid in rapporten, tijdens bijeenkomsten met natuurorganisaties en overheden, op de website www.kraanvogels.net en in publicaties zoals deze.

     25,00