Natuurbeheer
€ 65,00
Wat zijn natuurlijke processen? Waarom sterven populaties uit? Wat zijn ecosysteemdiensten? Waarom zijn waterplassen en moerassen zo belangrijk? Werkt natuurbeheer in tijden van klimaatverandering? Waarom grazen er koeien en paarden in een natuurgebied? Wat is het probleem met stikstof en fosfor? Mag natuur niet gewoon natuur zijn, spontaan, zelfstandig,
authentiek, wat wilder? Waarom is natuurherstel even belangrijk als natuurbeheer?
Natuurbeheer gaat in op fundamentele en praktische vragen waar natuurbeheerders, onderzoekers en beleidsmensen mee geconfronteerd worden. Het boek levert ook de brede kennis en inzichten voor beheer en behoud van onze belangrijkste ecosystemen zoals wetlands, graslanden, heiden, bossen en duinen. Belangrijke onderwerpen zijn de herwaardering van natuurlijke processen, de rol van grote grazers en natuurlijk ook klimaatadaptief natuurbeheer. Rewilding wint aan
populariteit en wordt hier als een boeiende, aanvullende natuurbehoudstrategie voorgesteld.
De auteurs van dit boek, Jan Van Uytvanck, Martin Hermy, Geert De Blust en Maurice Hoffmann paren al jaren praktijk aan wetenschappelijk onderzoek.
Gerelateerde boeken
-
Fauna en flora van de Kempen
Met deze sterk visuele veldgids in de hand start de ontdekkingstocht in het prachtige landschap van de Kempen en Maas. Het gaat om het grensoverschrijdende gebied tussen Tilburg, Eindhoven, Leuven en tot Hasselt. Ontdek meer dan 700 bijzondere planten en dieren als de Kempense heidelibel, de boomvalk, de ijsvogelvlinder en dophei. De achtergrondinformatie en prachtige biotoopplaten en waarneming tips maken dat ontdekken nog gemakkelijker. Met deze gids kan de wandelaar, fietser en iedere natuurliefhebber op stap in dit uitgestrekte natuurgebied gebied op de grens van Nederland en Belgie.
-
Veldgids van de nacht
Planten en dieren • sterren kijken • maak je eigen nachttuin • de mooiste plekken€ 27,90 -
Kleine orchideeëngids voor Nederland en omstreken
Dat er in Nederland wilde orchideeën voorkomen, is niet algemeen bekend. In De kleine orchideeëngids voor Nederland en omstreken beschrijft Hans Dekker op beknopte wijze alle voorkomende soorten die in ons land en buurgebieden voorkomen.
Omdat Nederland veel verschillende soorten landschappen kent is de orchideeënrijkdom voor een klein land als het onze groot. Hotspots voor orchideeën zijn bijvoorbeeld Zuid-Limburg met de prachtige kalkgraslanden en hellingbossen en de duinen zoals op onze Waddeneilanden. Maar eigenlijk komen in elk Nederlandse landschap wel orchideeën voor. Als je goed oplet tussen maart en september kun je ze vinden. De nieuwe orchideeëngids helpt daarbij. Zelfs als je een stukje over de grens gaat kun je de gids goed gebruiken.De nieuwe gids bevat talrijke gedetailleerde foto’s van orchideeën, waardoor het herkennen in het veld makkelijker wordt. Een bondige puntsgewijze omschrijving van de belangrijkste kenmerken completeert het boek. De gids is ideaal om mee te nemen op wandelingen om zo de orchideeën in hun natuurlijke omgeving te herkennen.
-