Ontwerp je eigen voedselbostuin

Klimaatrobuust en biodivers
Evelyn De Bruecker

 27,90

Voedselbossen zijn hip, zoveel is zeker. Maar lijkt dat voor jou een onhaalbare droom omdat je ‘maar’ een balkon of een
kleine tuin hebt? In het boek Ontwerp je eigen voedselbostuinleer je stap-voor-stap hoe je deze droom toch kan realiseren.

Heb je alleen een terras/balkon dan krijg je advies over de soorten potten, de potgrond, de geschikte planten en hoe je je eigen compost en meststof maakt. Een mini-voedselbos binnen handbereik dus. Beschik je over een lap(je) grond, dan
begin je eerst met observatie: welke delen staan in de schaduw, in de zon – hoelang en wanneer? Wat is de hoofdrichting van de wind? Welke soort bodem heb je ter beschikking? … Een goede voorbereiding is het halve werk.

Een uitgebreide plantenlijst, praktische info over het ontwerp en onderhoud van de planten helpen je een heel eind op weg! Het leukste aan een voedselbos is de oogst. De originele recepten bereid met al dat lekkers doen alvast watertanden.

Kim Leysen (aka Mme Zsazsa)
“Dit boek is een plezier om te lezen. Een voedselbosser die zichzelf niet te serieus neemt. Tegelijk zeer overzichtelijk, duidelijk en ontzettend inspirerend”

EVELYN DE BRUECKER combineert werk in de zorg met een passie voor voedselbostuinen. Ze volgde hiervoor verschillende opleidingen in binnen- en buitenland en geeft nu zelf workshops over dit onderwerp.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
232
Druk:
1
ISBN:
9789464711592
Gewicht:
636 gram
Afmeting:
240x171x19 mm
Uitgiftedatum:
06-05-2024

Gerelateerde boeken