Oranjekoek

Tryntsje Nauta

 39,90

Let op! Tijdelijk uitverkocht, verwacht rond 01-01-1970

Zoveel Friese bakkers, zoveel oranjekoeken. Een Fries feest is niet compleet zonder oranjekoek. Het zoete banket kent een lange historie en is uitgegroeid tot een feestelijk symbool. Maar zoals ‘dé Fries’ niet bestaat, heeft ook dé oranjekoek vele verschijningsvormen. In een tot fotostudio
omgebouwd busje is beeldend kunstenaar Tryntsje Nauta op bezoek geweest bij alle drieënnegentig Friese bakkers om hun oranjekoek te documenteren.

Safolle bakkers, safolle oranjekoeken. In Frysk feest is net kompleet sûnder oranjekoeke. It swiete banket hat in lange histoarje en is útgroeid ta in feestlik symboal. Mar sa as ‘dè Fries’ net bestiet, hat ek dè oranjekoeke in soad ferskiningsfoarmen. Yn in ta fotostudio omboud buske gie keunstner Tryntsje Nauta op besite by alle trijeennjoggentich bakkers om harren oranjekoeke te fotografearjen.

There are as many oranjekoeken as there are bakeries. A Frisian party is not complete without oranjekoek. This sweet pastry has a long history and has gradually developed into a festive Frisian icon. But just as there is no stereotypical Frisian, likewise oranjekoek comes in many forms. In a minibus converted into a photographic studio photographer Tryntsje Nauta visited all the ninety-three bakeries to photograph their oranjekoek.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Bornmeer
Aantal pagina's:
208
Druk:
1
Uitgiftedatum:
03-12-2014
Gewicht:
1833 gram
Afmeting:
308x306x27 mm
ISBN:
9789056153366
Datum verwacht:
01-01-1970

Gerelateerde boeken

  • Een notabel kookboekje uit 1514

    Een notabel kookboekje uit 1514

    Feestelijk tafelen in de middeleeuwen
    Marleen Willebrands
     39,90
  • Ambachtelijk brood in zeven lessen

    Ambachtelijk brood in zeven lessen leert je minstens tien verschillende soorten brood te maken, precies zoals de bakker het ook doet. Maar dit is zeker geen ‘receptenboek’: er is méér, veel meer zelfs. Want dit boek gaat ook over de technologie van het broodbakken, het hoe en waarom van het bakproces. We hebben het over tarwe en andere granen, over gist, zout, water, over oventemperaturen, over de kuip-rijs, de bol-rijs en de oven-rijs. Begrippen als opbollen, oppunten en langmaken: je leert het allemaal!

    Jan Boeren is oprichter van Le Cuisinier, een gratis kennisplatform voor amateurkoks. Hij ontwikkelde voor het platform de digitale cursus ‘Zelf Brood Bakken’ die de basis vormde voor dit boek. Met Ambachtelijk brood in zeven lessen heb je een lees-, leer- en werkboek in handen waarmee je zelf de prachtigste, overheerlijke broden bakt.

     27,90
  • Een culinaire tijdreis

    Een culinaire tijdreis

    1000 jaar koken in Rotterdam
    Alexandra van Dongen, Arnold Carmiggelt, John Tholen, Manon Henzen
     24,90
  • In het wild geplukt

    Eetbare wilde kruiden, bloemen, zaden & wortels verzamelen & bereiden
    Lieve Galle
     24,95

    In het wild geplukt

    De groenten en fruit die we in de winkel kopen hebben weinig smaak en bieden een fractie aan mineralen en andere voedingsstoffen in vergelijking met de uiterst voedzame wilde varianten. Wilde planten zijn dé missing link in ons voedingspatroon. De 36 planten in dit boek komen stuk voor stuk vrij algemeen voor in Nederland en België. Je vindt ze vaak op verrassende plekken: in je tuin, tussen de straatstenen, in de berm of onder je voeten. Ze bieden een nieuwe smaakervaring en hebben verschillende onderdelen die eetbaar zijn. Maar planten in de natuur plukken betekent zoveel meer dan enkel een smaakbom boordevol voedingsstoffen verzamelen. Het is een zintuiglijk avontuur. Je brengt meer tijd door in de buitenlucht, voelt de zon op je huid, je hoort de vogels zingen, je ruikt de aarde en de bloemen. Je voelt je verbonden, deel van het grote geheel. De lekkere recepten nodigen uit om het verzamelde plantaardig wild te bereiden tot heerlijke smoothies, lekkere salades, dips, pesto’s of kruidenazijntjes …

    Lieve Galle is herboriste en wildplukexperte. Ze geeft lezingen, verzorgt excursies, kruidenworkshops en jaaropleidingen wildpluk.

     24,95