Oudolf Hummelo

 29,95

De tuin en voormalige kwekerij van Piet en Anja Oudolf in het Gelderse Hummelo waren een begrip, en haast een bedevaartsoord, voor de vele internationale bewonderaars van de tuin- en landschapsarchitect. De combinatie van kwekerij en tuin vormde de basis van de ongeëvenaarde plantenkennis van Oudolf en van zijn vermogen tot experimenteren en vernieuwen. Kennis en ervaring die hij toepast in zijn wereldberoemde projecten, zoals de High Line in New York, en het ‘Oudolf Field’ bij de kunstgalerie van
Hauser & Wirth in Somerset.
Dit boek beschrijft de veranderende kijk op beplanting van tuinen en openbare ruimtes gedurende de afgelopen vijfendertig jaar, aan de hand van de tuin en voormalige kwekerij die Piet Oudolf samen met zijn vrouw Anja heeft aangelegd. Het geeft ook een goed beeld van Oudolfs weg naar wereldfaam. Deze nieuwe editie is uitgebreid met recente projecten in Engeland, Amerika, Duitsland en Nederland.

Noel Kingsbury is journalist en tuinontwerper. Hij geeft regelmatig lezingen en workshops en breekt in zijn werk een lans voor een natuurlijke en duurzame benadering van tuinontwerpen en beplanten, Hij heeft meer dan vijfentwintig boeken op zijn naam staan, waaronder vijf samen met Piet Oudolf.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Noordboek | HLBooks
Aantal pagina's:
416
Druk:
1
Uitgiftedatum:
18-01-2021
Gewicht:
1302 gram
Afmeting:
229x173x38 mm
ISBN:
9789056156671
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Van gazon naar gras

    Meer natuur in de tuin
    Arie Koster
     19,90
  • Hoe dieren de wereld zien

    Frank Joseph Goes
     49,90

    Hoe dieren de wereld zien

    Een vlieg heeft twee ogen, die bestaan uit honderden aparte delen met elk hun eigen lensje. Een worm heeft geen echte ogen, slechts cellen die reageren op licht. Leeuwen hebben ogen vooraan in het hoofd om de prooi goed te kunnen zoeken. De ogen van konijnen staan zijdelings ingeplant om het gevaar zo goed mogelijk van alle kanten te zien aankomen. De overeenkomst tussen alle ogen? Ze doen ‘iets’ met licht opvangen.
    In Hoe zien dieren de wereld neemt befaamd oogarts dr. Frank Goes, de lezer mee op een fascinerende reis door de tijd en het dierenrijk. De eerste levende wezens met ogen waren tribolieten, die zo’n goede 500 miljoen jaar geleden leefden. Veranderend klimaat, continentendrift en meer of minder zuurstof in de lucht beïnvloedden het ontstaan van de diersoorten en hun ogen. Kleurzicht, scherpte, bijziend of verziend, facetogen, ogen op steeltjes, de variatie is eindeloos.

    Dr. Frank Goes is medisch directeur en senior chirurg van het Goes Eye Center in Antwerpen. Naast zijn activiteiten als oftalmoloog is hij oud-docent van de hogeschool Ehsal.

     49,90
  • Vogels van Europa

    De meest complete fotogids
    Andy Swash, Hugh Harrop, Rob Hume, Robert Still
     39,90
  • Overkanters

    Verhalen van een eigenzinnige natuurgids
    Arthur Oosterbaan
     14,90