Spiegels van Rome

Gids in zeven eeuwig actuele thema’s
Sandrina Bokhorst

 35,00

Let op! Verwacht rond 15-03-2024

Rome is heel veel, mooi en groot. Die overdaad nodigt uit om de stad steeds opnieuw te bezoeken en voedt het verlangen om Rome dieper te doorgronden. Letterlijk en figuurlijk zijn er nog vele lagen te ontdekken.

Om toegang te krijgen tot die verborgen schatten presenteert historica Sandrina Bokhorst een andere manier om naar Rome te kijken. Haar aanpak: stel de juiste vragen aan de geschiedenis en kijk vervolgens in de spiegel die de antwoorden je voorhouden. In zeven eeuwig actuele thema’s ontdek je onverwachte samenhangen in de stad van toen – en nieuwe handvatten om na te denken over vragen van vandaag.

In tientallen verhalen uit 26 eeuwen geschiedenis rijzen in geuren en kleuren bekende en minder bekende monumenten en personages op. Ze plaatsen je op historische locaties waar je verrassende inzichten krijgt over thema’s als veerkracht, leiderschap, toerisme … Elk hoofdstuk sluit af met de bezienswaardigheden die je zelf ter plaatse – of in je leunstoel – kunt bekijken met de rijke inzichten van deze gids in je rugzak.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
320
Druk:
1
Datum verwacht:
15-03-2024
ISBN:
9789464711516

Gerelateerde boeken

 • Tussen herinnering en realiteit

  Congolese stemmen over de koloniale tijd
  Peter Verlinden
   24,95

  Tussen herinnering en realiteit

  Sinds de turbulente onafhankelijkheid in 1960 waren de betrekkingen tussen Congo en België soms heel goed naast even veel periodes van diepe conflicten. De afgelopen decennia sprak Peter Verlinden met Congolezen in Congo: van het kleinste en afgelegen dorp tot in de grote steden. Sommige getuigen hebben nog gewerkt voor ‘de Belgen’, anderen hebben de kolonialen alleen op afstand gekend, de jongeren uitsluitend door de verhalen van hun ouders en grootouders. Hun kijk op de Belgisch-Congolese relaties verdient aandacht, veel aandacht. Want het is met deze mannen en vrouwen dat de Belgisch-Congolese toekomst opgebouwd moet worden.

  Peter Verlinden (1957) was ruim een kwart eeuw VRT-journalist met als specialisatie Centraal-Afrika. Naast boeken schrijven is hij journalistiek actief in verschillende Vlaamse media. Hij doceert Media en Internationale Conflicten aan de KU Leuven.

   24,95
 • Dineren in Rome

  Een geschiedenis van de Romeinse wereld in één maaltijd
  Andreas Viestad
   24,90
 • Floralia

  Botanische kunst door de eeuwen heen
  Martyn Rix
   39,90
 • Op klompen troch de dessa

  Indiëgongers fertelle
  Hylke Speerstra
   22,50