Spiegels van Rome

Gids in zeven eeuwig actuele thema’s
Sandrina Bokhorst

 35,00

Let op! Verwacht rond 15-05-2024

Rome is heel veel, mooi en groot. Die overdaad nodigt uit om de stad steeds opnieuw te bezoeken en voedt het verlangen om Rome dieper te doorgronden. Letterlijk en figuurlijk zijn er nog vele lagen te ontdekken.

Om toegang te krijgen tot die verborgen schatten presenteert historica Sandrina Bokhorst een andere manier om naar Rome te kijken. Haar aanpak: stel de juiste vragen aan de geschiedenis en kijk vervolgens in de spiegel die de antwoorden je voorhouden. In zeven eeuwig actuele thema’s ontdek je onverwachte samenhangen in de stad van toen – en nieuwe handvatten om na te denken over vragen van vandaag.

In tientallen verhalen uit 26 eeuwen geschiedenis rijzen in geuren en kleuren bekende en minder bekende monumenten en personages op. Ze plaatsen je op historische locaties waar je verrassende inzichten krijgt over thema’s als veerkracht, leiderschap, toerisme … Elk hoofdstuk sluit af met de bezienswaardigheden die je zelf ter plaatse – of in je leunstoel – kunt bekijken met de rijke inzichten van deze gids in je rugzak.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
320
Druk:
1
Datum verwacht:
15-05-2024
ISBN:
9789464711516

Gerelateerde boeken

 • Zeven eeuwen Allersmaborg

  Annette van der Post, Henk Th. van Veen
   32,50

  Zeven eeuwen Allersmaborg

  Zeven eeuwen Allersmaborg
  Annette van der Post en Henk Th. van Veen

  Verscholen tussen de bomen in het Reitdiepdal bij Ezinge ligt de historische borg Allersma. Een statig maar sober gebouw met een lange en rijke geschiedenis, die in dit boek voor het eerst wordt beschreven.
  Zeven eeuwen Allersmaborg schetst de levens van voorname Ommelander families die er permanent woonden en van Groninger regenten die in stadpaleizen resideerden en Allersma koesterden als hun buitenverblijf. Veel markante eigenaars en bewoners vanaf de middeleeuwen tot de twintigste eeuw passeren de revue: jonkheren, notarissen, gepensioneerde boeren en kunstenaars.
  In de tweede helft van de twintigste eeuw ontwikkelde Allersma zich tot een artistieke broedplek door de gastvrijheid van het kunstenaarsechtpaar Martin Tissing en Annie Vriezen. Nationaal en internationaal opererende kunstenaars laafden zich er aan de betoverende atmosfeer.

   32,50
 • Alle Middeleeuwse kerken in Friesland

  De mooiste en gaafste middeleeuwse kerken van Europa staan onder andere in het vlakke land van Friesland. Ze behoren tot de vroegste getuigenissen van de christelijke cultuur in het Noorden. Architectuurkenner Peter Karstkarel brengt in dit ambitieuze boek een overzicht van deze juweeltjes. Hij bezocht 136 monumentale kerken in de provincie Friesland. Dit leverde uitvoerige beschrijvingen op, met adembenemende foto’s van exterieur en interieur.Het geheel wordt gecompleteerd met duidelijke kaarten die de lezer in staat stellen om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Tekst en beeld zorgen ervoor dat het een spectaculair standaardwerk is over deze mooie middeleeuwse kerken. Wegens blijvende vraag naar dit boek is er nu deze herdruk.

   25,00
 • De Prinsentuin in Groningen

  Van stadhouderlijke gaerde tot publiekstuin
  Edward Houting
   19,90