Strategie en tactiek

De geschiedenis van de krijgskunst
Luc De Vos, Peter Verlinden

 24,95

De geschiedenis van de krijgskunst is weer terug op het wereldtoneel. De oorlog in Oekraïne maakt dat pijnlijk duidelijk. Oorlogen zijn cesuren, ze laten littekens na met jarenlange impact op de internationale relaties. Tot ver na het sluiten van het vredesverdrag blijven de gevolgen nazinderen.

Luc De Vos, emeritus professor militaire geschiedenis, brengt inzicht in de strategie en tactiek van de krijgskunst. Helder en toegankelijk fileert hij de westerse oorlogsgeschiedenis, van de prehistorie tot vandaag. Hij brengt de principes en de regels van het oorlogvoeren in kaart – te land, ter zee of in de lucht; en laat de belangrijkste militaire theoretici uit de Chinese, Romeinse en Europese geschiedenis aan het woord. Aan de hand van zes cruciale veldslagen in de wereldgeschiedenis toetst hij de theorie aan de praktijk.

De overheersende rol van de media, de subtiele psychologische strategieën zoals fake news en valse vlag-operaties slaan de brug naar de actualiteit. Meer dan ooit wordt de oorlog uitgevochten op het internet.

Lees hier de recensie van Traces of War

Afmeting:
239x162x29 mm
Gewicht:
615 gram
ISBN:
9789056159719
Uitgiftedatum:
22-07-2022
Druk:
2
Aantal pagina's:
328
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Paperback

Gerelateerde boeken

  • Ruiter voor de republiek

    Ignatius van Kingma een Friese kolonel in het rampjaar 1672
    Joost Kingma
     24,50

    Ruiter voor de republiek

    De Friese kolonel Ignatius van Kingma (1621-1700) was cavalerist in het leger van stadhouder Willem III. In het rampjaar
    1672 vielen meerdere landen de Republiek binnen, zodat ook Van Kingma aan meerdere fronten actief was. Bij Muiden vocht hij tegen het leger van de Franse koning Lodewijk XIV en in Friesland stond hij tegenover de Duitse oorlogsbisschop Bommen Berend.
    In deze biografie reconstrueert Joost Kingma het leven en de oorlogshandelingen van de kolonel. Zijn boek voert langs het leven van de Friese landadel, naar de net opgerichte universiteit van Utrecht tot aan de slagvelden van een van de beroemdste oorlogen uit de Nederlandse geschiedenis.

    Joost Kingma (1950) schreef onder meer de succesvolle boeken De magie van het jaren ’30 huis en Tussen ideaal en kapitaal, de historie van Bouwfonds tussen 1946 en 2006. Hij is planoloog en publicist en was onder meer lid van de directie van Bouwfonds. Het levensverhaal van Ignatius van Kingma is gebaseerd op langjarig onderzoek naar zijn familiewortels.

     24,50
  • Kaas = NL?

    Melk, koe, ras, kolonie, taal, kunst, mest en meer
    Geertje Mak, Leonie Cornips, Marieke Hendriksen
     27,50
  • 24 uur in het oude China

    Het dagelijks leven van de Chinezen
    Dr. Yijie Zhuang
     21,90

    24 uur in het oude China

    Welkom in Chang’an in het jaar 17. De Han Dynastie is op zijn hoogtepunt en de hoofdstad van het Chinese rijk is het bruisende middelpunt, zowel op economisch als cultureel gebied. Het is een dynamische en spannende tijd, maar de bevolking worstelt met de gebruikelijke problemen van werk, geld en familie.

    In dit boek brengen 24 uur door met 24 inwoners van de stad. Aan het woord komen onder anderen een arts, een grafrover, een danseres, een leraar en een vroedvrouw. Hun verhalen, en de kaderteksten met interessante aanvullende informatie, geven ons een helder beeld van hoe het was om in die boeiende tijd te leven.

     21,90
  • Atlas van de vooruitgang

    David McCandless
     24,90