Taal

Van het Friese landschap
Karel F. Gildemacher

 34,90

Let op! Verwacht rond 30-10-2024

Het Friese landschap is een boeiend geheel van gevarieerde gebieden. Het merengebied, de kleistreken van Westergo en Oostergo, de woudstreken, het Waddengebied of Gaasterland, steeds zijn er veel bijzondere plekken als je erdoorheen rijdt, fietst, vaart of loopt. Dat landschap is in de afgelopen eeuwen sterk veranderd. Er is veel verdwenen en begrippen die erbij hoorden, zijn vergeten. In dit boek is veel van de vaak vergeten Friese landschapstaal gedocumenteerd. Het vertelt over het gebruik en de beleving van het landschap zoals de mensen dat vooral in de negentiende en de vroegtwintigste eeuw zagen en voelden. Een Friese landschapsbiografie, vastgelegd in taal.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
560
Druk:
1
Datum verwacht:
30-10-2024
ISBN:
9789464712476

Gerelateerde boeken

 • Bollenwijzer

  Toveren met bollen en vaste planten
  Jacqueline van der Kloet
   25,00

  Bollenwijzer

  De perfecte handleiding van de onbetwiste expert

  Als er iemand alles weet over bloembollen voor grote en kleine tuinen dan is het wel Jacqueline van der Kloet. Zij is de ultieme deskundige op dit gebied en wil graag iedereen enthousiast maken voor deze cadeautjes van de natuur. En dan hebben we het niet alleen over de tulp, de diva van de tuin, maar over alle bollen – van het vroegste sneeuwklokje tot de herfsttijloos en het alpenviooltje. In heldere korte hoofdstukken neemt Jacqueline met aanstekelijk enthousiasme de beginnende en ervaren tuinier aan de hand mee, en laat ze zien dat het echt niet zoveel werk is om jaar in jaar uit de ‘gewone’ beplanting op een fantastische manier aan te vullen. Alles komt aan bod, van de techniek van het planten en het benodigde gereedschap, tot de beste combinaties met andere bollen en vaste planten, en de juiste keuze voor elke standplaats. Ze laat zien dat bollen geschikt zijn voor elke plek – van piepkleine geveltuin en balkon tot minituin en maxiterrein.

  Aangevuld met de persoonlijke bollenkeuze van Jacqueline, en vol mooie foto’s, is dit een superhandig boek dat je er steeds weer bijpakt.

  Jacqueline van der Kloet is een veelgevraagde tuin- en landschapsarchitect. Momenteel is ze o.a. lid van het team dat verantwoordelijk is voor de beplanting van de Floriade 2022. Haar kennis van het combineren van bollen met vaste planten is ongeëvenaard. Jacqueline’s werk is in binnen- en buitenland te zien, onder meer in Lurie Park Chicago en Huis ten Bosch Nagasaki. Ze heeft diverse boeken op haar naam staan die ook in andere talen zijn verschenen.

   25,00
 • Een vlucht distelvlinders

  De distelvlinder is de vlinder aller vlinders. Hij weegt anderhalve gram, heeft hersenen ter grootte van een speldenknop en vliegt elk najaar ruim 4000 kilometer van Europa naar de tropische Afrikaanse savanne. Waarom? Hoe weet hij de weg? Ontdekkingen van onderzoekers en kunstenaars door de eeuwen heen geven ons een inkijkje in het fascinerende leven van deze wereldreiziger.

   17,90
 • Klimmend groen

  Voor elke tuin en gevel
  Martin Hermy
   39,90
 • Compendium van rituele planten in Europa

  Marcel De Cleene, Marie Claire Lejeune
   130,00