Van gazon naar gras

Meer natuur in de tuin
Arie Koster

 19,90

Praktische gids voor meer planten, vogels, bijen en vlinders in de tuin

Een gazonnetje bij een woning wordt vaak gebruikt om op te spelen, te zitten of te zonnebaden. Het geeft een gevoel van ruimte, wat veelal de reden is om dat gazon soms wel dertig keer per jaar te maaien. Maar laat je de natuur wat meer haar gang gaan, dan heb je voor je het weet een prachtig grasland vol bloemen waar vogels, vlinders, wilde bijen en andere insecten op afkomen. Arie Koster toont aan de hand van een groot aantal voorbeelden hoe vrolijk en divers grasland eruit kan zien, wat het resultaat is van veel of juist weinig maaien, en hoe je op natuurlijke wijze inheemse planten kunt toevoegen.

Van gazon naar gras is een praktische gids voor liefhebbers van (grote en kleine) tuinen, voor gemeenten, hoveniersbedrijven, adviesbureaus en natuurorganisaties.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Noordboek
Aantal pagina's:
136
Druk:
1
ISBN:
9789464710267
Uitgiftedatum:
14-12-2023
Gewicht:
462 gram
Afmeting:
212x200x11 mm

Gerelateerde boeken

  • De kloof

    Of hoe landschappen culturen dragen
    Rob Van Aerschot
     49,90
  • Werk in een natuurmuseum

    Werk in een natuurmuseum

    Over sabeltandkatten, watervlooien, stadsreuzen, en een steenmarter op mijn bagagedrager
    Bram Langeveld
     24,90
  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50
  • De otter

    De otter

    Van uitsterven tot nieuw begin
    Harrie Bosma
     15,00

    De otter

    Het is nog niet zo lang geleden dat de otter in Nederland was uitgestorven. Gelukkig is dit mooie zoogdier, dat afhankelijk is van schoon water en rust, nu weer volop te bewonderen, dankzij de inspanningen van organisaties, overheden en vrijwilligers. Aan de hand van talrijke schitterende foto’s en unieke (nacht)beelden van bewegingscamera’s biedt dit boek een boeiende kennismaking met de otter, zijn verschijning, gedrag en leefgebied.
    Daarnaast is het een levendig verslag van de belevenissen en waarnemingen in het veld van otterkenner Harrie Bosma, die als geen ander weet wat de otter beweegt.

     15,00