Vogels van Europa
€ 39,90
Vogels van Europa is een gemakkelijk te gebruiken, praktische en toegankelijke gids over alle vogels van Europa. Met meer dan 900 soorten, geïllustreerd met meer dan 4.700 foto’s en inclusief 540 kaarten gemaakt in samenwerking met Birdlife International is dit de meest uitgebreide, gezaghebbende en ambitieuze fotogids die ooit is gemaakt. De gedetailleerde beschrijvingen van het verenkleed maken de determinatie van alle vogels mogelijk – man, vrouw, broedend, niet-broedend, volwassen en onvolwassen, evenals onderscheidende ondersoorten. Voor natuurliefhebbers en vogelaars van elk niveau zijn duidelijke teksten en details over verspreidingsgebied, status en habitat toegevoegd, en een ongeëvenaarde selectie foto’s. De foto’s zijn natuurgetrouw en informatief én een lust voor het oog, waardoor dit een prachtig boek is om van te genieten.
De auteurs zijn internationaal gerenommeerde vogelexperts en fotografen. Zij hebben tientallen belangrijke vogelpublicaties op hun naam staan.
‘Een geweldig overzichtelijke gids en superfijn naslagwerk dat ik iedere dag gebruik!’
– Paul Böhre, samensteller Roots Vogelmagazine
“Een indrukwekkende vogelgids die tegemoet komt aan alle wensen van de moderne vogelaar” – recensie de Visdief
“De nieuwe bijbel” – Roots Podcast
Gerelateerde boeken
-
De kanoet
De kanoet is een reislustige vogel. In Nederland overwintert de kanoet in de Waddenzee en de Delta of hij tankt daar bij, op weg van Siberië naar West-Afrika en terug.
Door die reislust is de kanoet ook een goede verhalenverteller. De kanoet is als de kanarie in de kolenmijn, en wijst ons in dit geval genadeloos op de aantasting van het milieu. De vogel blijkt zelfs een soort thermometer te zijn: door van generatie op generatie een beetje te krimpen, waardoor hij relatief een steeds langere snavel krijgt, laat de kanoet zien dat ook het klimaat langzaam aan het veranderen is.
Al deze verhalen zijn opgetekend uit de mond van mensen die deze vogel al vele jaren onderzoeken, met schitterende foto’s van een fotograaf die deze vogels ook al bijna zijn hele leven op de hielen zit.Rob Buiter (1966) is freelance wetenschapsjournalist. Hij is verslaggever voor Trouw en Vroege Vogels en hoofdredacteur van het oudste natuurtijdschrift van Nederland, De Levende Natuur. De foto’s zijn gemaakt door Jan van de Kam.
-
Vloeiend landschap
Geactualiseerde editie met extra hoofdstuk
In Nederland is er een groeiend onbehagen over de kwaliteit van het landschap. Dit geldt ook voor Friesland, volgens velen de mooiste provincie. De diversiteit en schoonheid van het Friese landschap brokkelt zienderogen af. Anonieme bedrijventerreinen, willekeurig geplaatste windturbines en een verschrompelend veenweidegebied zorgen voor ‘landschapspijn’.
Kan het tij gekeerd worden? Op een rondreis door de verschillende landschapstypen van Friesland laat Peter de Ruyter zien dat het nog niet te laat is. Door mee te bewegen met toekomstige veranderingen als een stijgende zeespiegel en een krimpende bevolking ontstaan er kansen. Dit boek is een pleidooi voor verbetering en visie.
Peter de Ruyter is landschapsarchitect. Van 2008 tot 2012 was hij directeur van Atelier Fryslân dat gevraagde en ongevraagde adviezen over het landschap gaf.