Wild Amsterdam

De natuur van de stad
Rob Biersma

 29,90

Let op! Verwacht rond 15-01-2026

De wilde stad is een meeslepend boek over de schoonheid, dynamiek en rijkdom aan planten en dieren in de stedelijke omgeving. Het laat Amsterdam (van Schiphol tot IJburg) zien als bomenparadijs, vogelbolwerk en korstmossenhoofdstad. De lezer wordt meegenomen naar plaatsen vol paddenstoelen, naar libellen, groene nieuwkomers, nachtvlinders en braakballen. Vragen over schreeuwende parkieten beantwoorden de auteurs met kennis en humor en ze lopen in het Amsterdamse Bos niet weg voor echte slangen. Al deze soorten vinden hun plek in bijzondere biotopen: bergwanden van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen, grachten als rivieren.

Aan dit boek werkten meer dan twintig topauteurs mee, erkende specialisten op het gebied van stadsnatuur, waaronder Remco Daalder, Ton Denters, Hans Kaljee, Martin Melchers, Menno Reemer, Menno Schilthuizen, Dirk Sijmons en Geert Timm ermans.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
304
Druk:
1
Datum verwacht:
15-01-2026
ISBN:
9789464714043

Gerelateerde boeken

  • De wereld in het klein

    De wereld in het klein

    De verrassende ontdekking van een oer-Hollands landschap
    Caroline Waltman, Gloria Waltman Flore
     49,90
  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50
  • Glans op het wad

    Dick Hoekstra schetst op toegankelijke wijze de geheel eigen geschiedenis van de vijf Nederlandse Waddeneilanden en
    hun bewoners. Op zoek naar een ‘eilandidentiteit’ onderzocht hij de geografische, politieke en sociale ontwikkelingen op de eilanden, die een roeriger geschiedenis achter de rug hebben dan menig toerist (en bewoner!) vermoedt. Hij besteedt, ondersteund door honderden prachtige foto’s, veel aandacht aan de historische bebouwing, markante bewoners door de eeuwen heen en het belang van zeevaart en kloosters.

     22,90
  • Planeet Poes

    Planeet Poes

    De gedeelde wereld van kat en mens
    Maarten Reesink
     24,90