Vogels van Europa
€ 39,90
Vogels van Europa is een gemakkelijk te gebruiken, praktische en toegankelijke gids over alle vogels van Europa. Met meer dan 900 soorten, geïllustreerd met meer dan 4.700 foto’s en inclusief 540 kaarten gemaakt in samenwerking met Birdlife International is dit de meest uitgebreide, gezaghebbende en ambitieuze fotogids die ooit is gemaakt. De gedetailleerde beschrijvingen van het verenkleed maken de determinatie van alle vogels mogelijk – man, vrouw, broedend, niet-broedend, volwassen en onvolwassen, evenals onderscheidende ondersoorten. Voor natuurliefhebbers en vogelaars van elk niveau zijn duidelijke teksten en details over verspreidingsgebied, status en habitat toegevoegd, en een ongeëvenaarde selectie foto’s. De foto’s zijn natuurgetrouw en informatief én een lust voor het oog, waardoor dit een prachtig boek is om van te genieten.
De auteurs zijn internationaal gerenommeerde vogelexperts en fotografen. Zij hebben tientallen belangrijke vogelpublicaties op hun naam staan.
‘Een geweldig overzichtelijke gids en superfijn naslagwerk dat ik iedere dag gebruik!’
– Paul Böhre, samensteller Roots Vogelmagazine
“Een indrukwekkende vogelgids die tegemoet komt aan alle wensen van de moderne vogelaar” – recensie de Visdief
“De nieuwe bijbel” – Roots Podcast
Gerelateerde boeken
-
Eilandgevoel
Iedere werkdag schrijft Koos Dijksterhuis een kort verhaaltje over de natuur. Uit zijn stukjes blijkt zijn grote liefde voor alles wat leeft. Hij verwondert zich over het ogenschijnlijk gewone, waar vaak een verrassend verhaal achter zit. Zijn mooiste verhalen schreef Koos over het door hem geliefde eiland Schiermonnikoog. Ze volgen in dit boek de seizoenen en geven prachtige inkijkjes in de eilander natuur, waarin Koos in zijn eentje of met anderen ronddwaalt.
Op Schiermonnikoog zijn bijna alle landschappen van Nederland te vinden: duinen, strand, wad, zee, kwelder, plas,
moeras, bos, weiland, akker, tuin en bebouwing. Er is op Schiermonnikoog ook veel niet: files, parkeerproblemen, massavertier. Er is rust, ruimte en schone lucht. En er zijn eilanders: vriendelijke mensen die badgasten graag zien komen en gaan. Die badgasten zijn fijnproevers. Ze komen zonder auto naar misschien wel het mooiste en fijnste eiland van de wereld.Zoals Koos zegt: het paradijs bestaat niet, maar Schiermonnikoog komt in de buurt!
-
Schitteren in de schaduw
Cor van Gelderen heeft vanuit zijn grote ervaring als kweker een bijna encyclopedische kennis van planten en heeft een warm plekje in zijn hart voor planten die floreren in de schaduw. Elke tuin kent wel een schaduwrijk deel en ook voor die plekken zijn planten te vinden die kleur geven. Dit boek laat zien welke planten het beste zijn voor welke grondsoort en welke mate van schaduw. Daarnaast staat het vol adviezen voor het aanleggen van een visueel interessante tuin die voldoet aan alle wensen. De planten die verzameld staan in dit boek zijn allemaal voldoende winterhard voor onze regio en niet super veeleisend. De registers achter in het boek en de schitterende foto’s van inspirerende tuinen helpen de lezer bij het kiezen van de juiste plant voor de juiste plek.
Voor Cor van Gelderen van Plantentuin Esveld in Boskoop draait de tuin om ontroering, een ogenschijnlijk toevallige harmonie van kleur, vorm, openheid en beschutting. Wouter van der Tol weet als geen ander deze harmonie te vangen in prachtig beeld en is zelf ook enthousiast tuinier.
-
Eetbare bomen en struiken
Lekkers uit de natuur
In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.Zeker determineren
Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.
Correct verzamelen
Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.
Bewerken en bereiden
Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.