Wildplukken in de stad
€ 19,95
Onze steden zijn, hoewel ze grijs lijken, in feite wildgroen. Of het nu in parken, plantsoentjes, langs grachten, op kerkhoven of in uw eigen straat is, er is een overvloed aan heerlijk voedsel dat zich in het volle zicht verbergt. Maak weer contact met de natuur en geniet van het maken van verrassend makkelijke recepten. Brandnetelravioli, vlierbloesembeignets, meidoornbessenketchup, zandkoekjes van kersenbloesem, zomerbroodjes van sleutelbloem … dit zijn slechts enkele van de smakelijke en verrassende gerechten die je kunt maken van voedsel dat je in het wild in je stad vindt. Met deskundig advies van professioneel fourageur Wross Lawrence legt dit gidsje in zakformaat uit hoe je 32 gemakkelijk te vinden planten in de stad kunt identificeren en er een ‘wild’ feestmaal mee kunt bereiden. Het boek richt zich op de beginnende wildplukker en is zeer laagdrempelig.
Inclusief originele foto’s en illustraties, vegetarische recepten en toptips voor stedelijk foerageren.
Wross Lawrence is professioneel fourageur die al meer dan tien jaar wilde ingrediënten levert aan bijvoorbeeld restaurants met Michelinsterren, warenhuizen en brouwerijen. Marco Kesseler is een in Londen gevestigde fotograaf die onder meer FT Magazine, The New York Times en TIME tot zijn klanten mag rekenen.
Gerelateerde boeken
-
-
-
Met een verrekijker het heelal in
Ben je graag buiten en kijk je graag naar de sterren, bijvoorbeeld tijdens vakanties, of gewoon thuis op een mooie zomeravond? Deze gids laat je met eigen ogen onbekende details van de maan zien en bijzonderheden als sterrenhopen, nevels en dubbelsterren. Ook melkwegstelsels, miljoenen lichtjaren ver, liggen binnen het bereik. Met een verrekijker het heelal in is een praktische, informatieve en rijk geïllustreerde gids, die helpt om zonder telescoop of andere ingewikkelde apparatuur diep het heelal in te kijken. Het waarnemen met een gewone verrekijker staat hierbij centraal.
-