Buitenlandse uitgevers azen op Alledaagse moleculen van Feringa en Lubbe

De Chinese rechten van het boek Alledaagse moleculen van Nobelprijswinnaar Ben Feringa en Anouk Lubbe zijn verkocht aan een Chinese uitgeverij. De eerste Chinese oplage bedraagt 10.000 exemplaren. Intussen tonen ook uitgevers in Japan en Korea interesse.

Ben Feringa en Anouk Lubbe hebben een paar jaar gewerkt aan dit boek en presenteerden hun boek in het  Amsterdamse wetenschapsmuseum Nemo. Het eerste exemplaar werd aan minister Dijkgraaf overhandigd. Met dit boek hebben Feringa en Lubbe de mysterieuze wereld van de chemie ontsloten voor een breed publiek. Sinds de presentatie zijn bijna 2.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen. Bekijk een korte sfeerimpressie van de presentatie hier.

Uitgeverij Noordboek verkoopt de Chinese rechten aan Hunan Science and Technology Press. Deze grote populairwetenschappelijke uitgeverij heeft een reeks met boeken van Nobelprijswinnaars, waar Alledaagse moleculen niet in kon ontbreken. De Nobelprijswinnnaar zelf toonde zich verheugd over de komende Chinese editie, mede ook omdat zijn onderzoeksgroep nauw samenwerkt met verschillende Chinese universiteiten. Ook uit andere landen is er belangstelling voor het boek. Noordboek CEO Steven Sterk verwacht dat de rechten op de Europese talen in oktober op de Frankfurter Buchmesse worden verhandeld.

Alledaagse moleculen. Bouwstenen van onze wereld | Ben Feringa en Anouk Lubbe | Noordboek | ISBN 978 90 5615 977 | paperback,  239 pagina’s | € 24,50