Atlas van de financiële wereld
€ 29,90
Dit schitterend geïllustreerde boek toont de geschiedenis van de financiële wereld. Aan de hand van spectaculaire kaarten, infographics, statistieken en foto’s ontdekken we hoe geld en geografie samenhangen. Geografische zaken als klimaat, vruchtbaarheid van het land, bereikbaarheid en politieke cultuur blijken grote invloed te hebben op de verdeling van rijkdom. Rijkdom bepaalt de innovatiekracht maar ook de mate van milieuvervuiling. De kaarten maken duidelijk dat kapitaal zich weinig aantrekt van landsgrenzen. Dat was al zo in de oudheid, waar het eerste geld werd uitgevonden, en het geldt zeker voor ons crypto- en flitskapitaal.
Gerelateerde boeken
-
Stuur in eigen hand
Praktische handvatten om je koers te bepalen, thuis en op het werk
Tijdens zijn werk als coach en consultant bleek het Gertjan Nooij steeds weer hoe vaak mensen de regie kwijtraken, met alle gevolgen van dien. Stuur in eigen hand geeft inzichten die je helpen om je eigen koers uit te zetten. Centraal staan de vragen: ‘Waar gaat het mij nu echt om?’ en ‘Hoe krijg je dingen voor elkaar?’ Het stuur weer in eigen handen krijgen maakt je gelukkiger, je bereikt er meer door en is ook nog eens prettiger voor de mensen om je heen. De meer dan 15.000 mensen die Gertjan Nooij getraind heeft ondervonden dat al aan den lijve.
Gertjan Nooij werkt al meer dan veertig jaar als organisatiepsycholoog, coach en trainer, nationaal en internationaal.
-
Geschiedenis van de veehandel en veemarkten in Friesland
Met een ferme handslag en een krachtig uitgesproken GELOK (geluk) accepteert een Friese veehandelaar het bod van een koper. De koop is gesloten. Zo is het eeuwenlang gegaan.
De veehandel in Friesland is al vele generaties belangrijk voor families die er hun brood in verdienen en draagt wezenlijk bij aan de regionale welvaart. Dit rijk geïllustreerde boek toont het roemrijke verleden van de Friese veehandel en veemarkten. Naast aandacht voor de economische en sociale aspecten, de infrastructuur en logistiek, sluit het boek af met de boeiende geschiedenis van de familie Pilat, een geslacht van veehandelaren in Friesland. -
-
Wie orde zaait zal chaos oogsten
Succesvol ondernemen: hoe doe je dat? Er zijn boeken vol methoden en technieken, systemen en procedures die de ondernemer kan toepassen. Maar is een onderneming daar bij gebaat?
Binnen veel bedrijven heerst de drang tot sturen, tot controle. Regels en procedures lijken soms een doel op zich, zonder dat we nog weten waarom die regels zijn ingesteld. In dit boek nodigt Walter Baets ons uit de wereld vanuit een nieuw perspectief tegemoet te treden. Laat de drang tot sturen en controle los en creëer optimale voorwaarden voor permanent leren, door anderen en door onszelf. Voorkom dat de regels het systeem worden. Gedetailleerde regels zijn niet nodig voor mensen of bedrijven die de opdracht die ze hebben serieus nemen.Dit boek is niet alleen een wake-up call, maar ook een reisgids om er je eigen pad mee te creëren, met impact en verantwoordelijkheid. Wie orde zaait zal chaos oogsten bevat inzichten en tools die de focus op zinvol en zinnig ondernemen ondersteunen.
Prof. Dr. Walter Baets is professor emeritus en past-dean van de Business School van de University of Cape Town, lector Values Based Leadership bij de Hogeschool Rotterdam, en chief learning officer bij Eindhoven Engine.