Atlas van de onzichtbare feiten
€ 29,90
Dit schitterende boek laat zien hoe prachtig, verrassend en informatief een atlas kan zijn. Geograaf James Cheshire en ontwerper Oliver Uberti baseren hun adembenemende kaarten op tal van datasets. Aan de hand daarvan brengen ze onder meer de geluks- en angstniveaus over de hele wereld in kaart en traceren ze onderzeese kabels, oude rivierlopen, scheepslijnen en vluchtelingenstromen. Ook zien we waar het zeewater het hardst stijgt, hoe de golfstromen veranderen en waar je de meeste turbulentie kunt verwachten.
Een adembenemend mooi boek dat uitnodigt tot verwondering
James Cheshire en Oliver Uberti wonnen tal van prijzen voor hun cartografie. Hun kaarten zijn tentoongesteld
in meerdere musea en zijn ook te vinden in National Geographic, Wired, de Financial Times en The Guardian.
‘Fantastisch’ – Dave Eggers
‘Intrigerend’ – Nature
‘Ze laten zien wat een atlas kan zijn’ – The New York Times
Gerelateerde boeken
Naar een vegan wereld
€ 24,90Wie een al te idealistisch standpunt inneemt over veganisme, kan snel neigen tot moralisme. Maar drammen werkt niet. Aan de hand van studies en praktijkvoorbeelden laat Tobias Leenaert zien dat een pragmatische aanpak in veel gevallen effectiever is. De kunst is om mensen te verleiden tot goed gedrag. Goed denken volgt vaak vanzelf.
Dit boek bevat waardevolle inzichten voor zowel beginnende als doorgewinterde activisten, organisatieleiders en ondernemers, zowel binnen als buiten de dierenbeweging. Het voorwoord is van de hand van de Australische denker Peter Singer.Tobias Leenaert is spreker, trainer en adviseur. Hij is medeoprichter van ProVeg en van de Belgische organisatie EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) en geeft wereldwijd lezingen en trainingen. Dit boek verscheen eerder in het Engels, Spaans, Italiaans, Turks, Pools, Tsjechisch, Chinees en Koreaans. Meer vertalingen zijn op komst.
Past het dier nog op ons bord?
€ 19,90Past het dier nog op ons bord? Deze vraag houdt de Wageningse wetenschapper Imke de Boer al lange tijd bezig. De huidige veehouderij draagt bij aan de klimaatcrisis en het verlies van biodiversiteit. Moeten we daarom allemaal veganist worden? Misschien niet. Het is mogelijk dieren alleen nog te voeren met biomassa die wijzelf toch niet kunnen eten, zoals reststromen en gras. Dan past een beetje dierlijk voedsel wel in een duurzaam dieet. Maar is zo’n dieet nog wel gezond voor ons? En willen we überhaupt nog wel dieren houden en doden voor de productie van ons voedsel?
Dit boek neemt je mee op een persoonlijke reis langs al deze vragen, en biedt de wetenschappelijke basis die nodig is voor het formuleren van antwoorden.Imke J.M. de Boer is hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen aan Wageningen University & Research en heeft het bedrijf De Boer en Voedsel. Als systeemdenker wil zij bijdragen aan een duurzame voedseltoekomst. Voor haar visie daarop ontving ze, samen met haar team, de prestigieuze Rockefeller Food System Vision Prize.