Dahlia

Ode aan de koningin van de pluktuin

 27,50

Creëer een spetterend kleurenfestival in je tuin!

Dahlia’s zijn zeer geliefde plukbloemen die in alle maten, vormen en kleuren groeien en bloeien. Er bestaan duizenden variëteiten. Ze vinden hun oorsprong in Mexico, maar zijn ook bij ons de absolute ster van de show. Sommige dahliasoorten trekken massa’s bijen en hommels aan en dragen zo bij aan de biodiversiteit in je tuin.

Angelo laat je in dit boek zien hoe je de knollen plant, hoe je ze de beste zorgen geeft, wat de ideale standplaats is en wanneer en hoe je de bloemen kunt plukken. Hij gaat ook dieper in op het zaaien van dahlia’s. Dat is niet alleen makkelijk, het resultaat is ook verrassend veelzijdig.

Vijftig verschillende variëteiten passeren de revue. De creaties die Angelo de afgelopen jaren zelf veredelde ontlokken altijd ‘ohs’ en ‘ahs’ van verliefd kijkende tuiniers.

Angelo Dorny (1990) is schrijver, tuinexpert en ondernemer. Hij inspireert duizenden mensen via zijn sociale media en heeft een webshop via www.angelo.be.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
224
Druk:
1
ISBN:
9789464711899
Gewicht:
778 gram
Afmeting:
252x195x21 mm
Uitgiftedatum:
18-03-2024
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50
  • De kloof

    Of hoe landschappen culturen dragen
    Rob Van Aerschot
     49,90
  • Oudolf Hummelo

    Oudolf Hummelo

    Noel Kingsbury, Piet Oudolf
     29,95

    Oudolf Hummelo

    De tuin en voormalige kwekerij van Piet en Anja Oudolf in het Gelderse Hummelo waren een begrip, en haast een bedevaartsoord, voor de vele internationale bewonderaars van de tuin- en landschapsarchitect. De combinatie van kwekerij en tuin vormde de basis van de ongeëvenaarde plantenkennis van Oudolf en van zijn vermogen tot experimenteren en vernieuwen. Kennis en ervaring die hij toepast in zijn wereldberoemde projecten, zoals de High Line in New York, en het ‘Oudolf Field’ bij de kunstgalerie van
    Hauser & Wirth in Somerset.
    Dit boek beschrijft de veranderende kijk op beplanting van tuinen en openbare ruimtes gedurende de afgelopen vijfendertig jaar, aan de hand van de tuin en voormalige kwekerij die Piet Oudolf samen met zijn vrouw Anja heeft aangelegd. Het geeft ook een goed beeld van Oudolfs weg naar wereldfaam. Deze nieuwe editie is uitgebreid met recente projecten in Engeland, Amerika, Duitsland en Nederland.

    Noel Kingsbury is journalist en tuinontwerper. Hij geeft regelmatig lezingen en workshops en breekt in zijn werk een lans voor een natuurlijke en duurzame benadering van tuinontwerpen en beplanten, Hij heeft meer dan vijfentwintig boeken op zijn naam staan, waaronder vijf samen met Piet Oudolf.

     29,95