De complete kleurengids voor de tuin
€ 34,90
Kleuren spelen een belangrijke rol in de tuin, ze zijn bepalend voor de sfeer. De complete kleurengids voor de tuin is een rijke informatiebron voor iedereen die een tuin of border op kleur wil aanleggen. De auteurs bieden een breed én diepgaand overzicht op het gebied van planten die je op kleur kunt combineren. Voor elke situatie leggen ze uit hoe je naar eigen smaak kunt spelen met kleuren. Kies je voor blauwe, witte of rode planten, of juist voor meerdere kleuren? Wil je het hele jaar door dezelfde kleur tevoorschijn toveren? Welke planten laten zich goed combineren en welke juiste niet?
Er is daarnaast veel aandacht aan belangrijke zaken waarmee je rekening moet houden, zoals de tuinaanleg, de bodem, de seizoenen, de omvang van de tuin en het gevoel dat je als tuinliefhebber wilt creëren.
Francis Peeters en Guy Vandersande zijn bekende tuinarchitecten die een aantal belangrijke titels op hun naam hebben staan. Zij halen hun inspiratie uit de hele wereld en natuurlijk uit hun eigen tuin, met meer dan 2.000 soorten en cultivars.
Gerelateerde boeken
-
Hout dat spreekt
Iedereen weet wat hout is en wat je ermee kan doen. Maar is dat echt zo? Na het lezen van dit boek zal u moeten bekennen dat er veel meer over hout te vertellen valt dan u denkt.
De invloed van hout op ons en onze beschaving is immens groot. Zonder hout geen vuur, geen houtskool en dus ook geen ijzertijd, geen luxueuze, zwarte stoffen, geen inkten of plakkaatverf, geen whisky of wijn. In hout dat spreekt maken we kennis met dit geweldige materiaal dat natuur ons brengt.
Wim Tavernier, Viviane Leyman, Ilse Boeren, Maaike De Ridder en Kristof Haneca brengen in dit boek hun wijsheid samen en verassen ons met boeiende inzichten.
Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met Plantentuin Meise.
-
Knooppunt Waddenzee
Miljoenen wad- en watervogels trekken ieder jaar heen en weer tussen hun broedgebieden in Groenland, Scandinavië, West-Europa of Siberië, en hun wintergronden in Europa en Afrika. Als je alle routes van die trekvogels op de wereldbol tekent, zie je halverwege die kaart een druk knooppunt: de Waddenzee!
In het project Metawad hebben onderzoekers van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee en de Rijksuniversiteit Groningen vijf compleet verschillende trekvogels van de Waddenzee onderzocht: de kanoet, de drieteenstrandloper, de rosse grutto, de rotgans en de lepelaar. Ze bekeken de vogels niet als ‘bewoners’ van die Waddenzee, maar als gebruikers van een veel groter systeem waar het wad een belangrijk onderdeel van is: het ‘metawad’.
Knooppunt Waddenzee biedt een kleurrijk pallet van portretten van de wetenschappers, die ploeterend met palen en hekwerk achterop hun ets over de kwelder trekken, of uren achtereen in weer en wind – of juist bakkend onder de Afrikaanse zon – naar vogels met kleurringen aan hun pootjes staan te zoeken. Het biedt ook portretten van de vijf onderzochte vogelsoorten. Wat weten we van deze dieren? En vooral: hoe kunnen overheden of natuurbeheerders hun voordeel doen met deze wetenschap?
-