De Historia Naturalis

Geschiedenis van de kruidengeneeskunde

 69,95

Dit magistrale referentiewerk laat honderd inheemse planten de revue passeren. Voor elk van deze planten krijg je een overzicht van wie wat wanneer wist (of niet wist) en waarvoor de plant door de eeuwen werd aangewend: om kwalen te genezen, om stoffen te verven, om ongedierte te bestrijden, om leer te looien, om voedsel te bewaren … Elke plant krijgt een prachtige illustratie waarbij men alle plantenbestanddelen en stadia van de plant kan bestuderen.

Emeritus prof. dr. Marcel De Cleene is plantenfysioloog. Hij was werkzaam aan de Universiteit Gent. Naast 150 wetenschappelijke publicaties heeft hij ook boeken geschreven over de relatie natuur/ cultuur.

—-
‘Dit referentiewerk laat ruim honderd inheemse planten de revue passeren. Voor elk van deze planten krijgt de lezer een overzicht van wie wat wanneer wist (of niet wist) en waarvoor de plant door de eeuwen heen werd aangewend: om kwalen te genezen, stoffen te verven, ongedierte te bestrijden, leer te looien, of voedsel te bewaren.’ – Groen Vandaag.

‘De Cleenes imposante boek is niet alleen onontkoombaar als historisch en farmacologisch naslagwerk, maar bovendien een kunstobject stijlvol vormgegeven met prachtige aquarellen uit negentiende-eeuwse plantenatlassen.’ – De Apothekerskrant

‘Een prachtig cadeau voor iedere plantenen geschiedenisliefhebber.’ – Onder de bomen.

Afmeting:
288x241x58 mm
Gewicht:
2980 gram
ISBN:
9789056159863
Druk:
2
Aantal pagina's:
688
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Hardcover
Uitgiftedatum:
29-08-2022
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Rewilding

    De vernieuwende wetenschap van ecologisch herstel
    Cain Blythe, Paul Jepson
     24,90
  • Aarde-emoties

    Een nieuwe taal voor een nieuwe wereld
    Glenn A. Albrecht
     34,90
  • Tuinieren met wilde planten

    Marlies Huijzer, Martin Stevens
     22,50

    Tuinieren met wilde planten

    Iedere dag genieten van een weelderige bloemrijke tuin met de vele dieren die daar leven zoals vogels, salamanders, kikkers, muizen, vlinders en wilde bijen. Een tuin vol leven, een stukje natuur zelfs midden in een dorp of stad.
    Juist die kleine stukjes natuur in een stedelijke omgeving zijn heel belangrijk. Dieren vinden er voedsel en plekken om te schuilen en zich voort te planten. Mensen vinden er ontspanning en verwonderen zich over de ongelooflijke verscheidenheid en vernuftigheid van de natuur.
    Wil jij ook zo’n eigen stukje natuur creëren? Het kan overal. Echt niet alleen als je een flink stuk grond bezit, ook in je kleine stadstuin, op je dakterras of balkon is er veel mogelijk.
    Maar hoe moet je beginnen? Wat kun je het beste doen? En welke planten zijn niet alleen leuk voor dieren, maar vooral ook voor jou? In Tuinieren met wilde planten staan alle antwoorden!

    Martin Stevens legde de basis voor zijn uitgebreide plantenkennis bij de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie. Als beheerder van een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten legde hij een heemtuin aan en bracht zijn liefde voor de natuur over op vele bezoekers. Nu kweekt hij wilde planten en is actief betrokken bij het Levend Archief en Wilde Weelde.

     22,50
  • De otter

    Van uitsterven tot nieuw begin
    Harrie Bosma
     15,00

    De otter

    Het is nog niet zo lang geleden dat de otter in Nederland was uitgestorven. Gelukkig is dit mooie zoogdier, dat afhankelijk is van schoon water en rust, nu weer volop te bewonderen, dankzij de inspanningen van organisaties, overheden en vrijwilligers. Aan de hand van talrijke schitterende foto’s en unieke (nacht)beelden van bewegingscamera’s biedt dit boek een boeiende kennismaking met de otter, zijn verschijning, gedrag en leefgebied.
    Daarnaast is het een levendig verslag van de belevenissen en waarnemingen in het veld van otterkenner Harrie Bosma, die als geen ander weet wat de otter beweegt.

     15,00