De konijnen van Fibonacci

En 49 andere baanbrekende ontdekkingen uit de wiskunde

 19,90

Let op! Verwacht rond 26-07-2024

Hoe kan een vlinder het weer veranderen? Bestaat er een computer die elke vergelijking kan oplossen? Waarom zitten er zestig seconden in een minuut? Deze en andere vragen worden beantwoord in dit boek, dat baanbrekende ontdekkingen uit de wiskunde bevat. Ook maken we kennis met de belangrijkste wiskundigen vanaf de Griekse oudheid tot heden. We lezen over hun belangrijkste doorbraken rond intrigerende onderwerpen als wiskundige oneindigheid, priemgetallen en de ‘laatste stelling’ van Fermat. In elk hoofdstuk van dit toegankelijke boek zien we hoe wiskunde werkt.

Adam Hart-Davis is wetenschapsjournalist en documentairemaker. Hij heeft verschillende televisie- en radioprijzen gewonnen. Hij is auteur van meer dan dertig boeken en ontving maar liefst veertien eredoctoraten.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
176
Druk:
1
Datum verwacht:
26-07-2024
ISBN:
9789056159849
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Atlas van de onzichtbare feiten

    James Cheshire, Oliver Uberti
     29,90
  • Ruimte

    14 miljard jaar voor mensen met weinig tijd
    Becky Smethurst
     16,90
  • Optische verschijnselen in Nederland

    Peter Paul Hattinga Verschure
     39,90
  • Uitgestorven

    Op plantenjacht rond de wereld
    Maarten Christenhusz, Rafaël Govaerts
     59,90

    Uitgestorven

    In ware detectivestijl!

    De meeste mensen kunnen een dier noemen dat van de aardbodem is verdwenen. De dodo is bijvoorbeeld zo’n icoon. Over het uitsterven van planten daarentegen is over het algemeen weinig bekend.

    Botanici Maarten Christenhusz en Rafaël Govaerts nemen u mee op een reis rond de wereld en presenteren in ware detectivestijl hoe plantenjagers soorten ontdekken waarvan men aannam dat ze niet meer voorkwamen. Vaak is men er niet helemaal zeker van dat planten voor altijd verdwenen zijn, en dan moeten ze worden opgespoord. Oorzaken? De introductie van grazers, bouwwoede, klimaatverandering, toerisme, verdwijnen van biotopen, te vaak maaien van weiden …

    Maar niet alles is verloren. De auteurs benadrukken dat bedreigde soorten weer in aantal kunnen toenemen wanneer de omstandigheden ten goede keren. Zaden kunnen immers vele jaren in de grond liggen ‘wachten’. Ook tuinen spelen een belangrijke rol, ze kunnen herintroducties faciliteren wanneer een soort plaatselijk of wereldwijd is verdwenen.

    Dit rijk geïllustreerde boek laat de diversiteit aan planten zien die we zijn kwijtgeraakt, maar inspireert ook om er iets aan te doen. Je kunt zelfs je eigen uitgestorven plant kweken.

    Dr. Maarten J.M. Christenhusz MSc, PhD, FLS, een Nederlandse bioloog, natuurhistoricus en auteur, en reist de wereld rond om nieuwe en verloren gegane plantensoorten te ontdekken. Hij ontdekte 37 nieuwe soorten, acht nieuwe geslachten en drie nieuwe plantenfamilies. Rafaël H. A. Govaerts BSc, FLS, een Belgische bioloog, probeert sinds zijn tienerjaren uitgestorven planten terug te vinden. Momenteel werkt hij in de Royal Botanic Gardens, Kew in Londen.

     59,90