De pony’s aan de rand van de wereld

Een verhaal van hoop en saamhorigheid op Shetland
Catherine Munro, Erika Venis

 22,50

De pony’s aan de rand van de wereld is het verhaal van het eerste jaar van een jonge, Schotse vrouw op Shetland. Ze bestudeerde Shetlandpony’s, de kleine maar robuuste dieren die generaties Shetlanders hebben geholpen hun harde leefomgeving te overleven, om onderzoek te doen naar het gedeelde leven van mens en dier. Ze werd tijdens haar studie warm onthaald door de eilandbewoners, luisterde naar hun verhalen en leerde hun manier van leven begrijpen. Het verslag van dat jaar kenmerkt zich niet alleen door de wisseling van de seizoenen, maar ook door de hoogdagen van de Shetlandkalender en de bijbehorende festiviteiten. Het is een lyrisch en actueel boek over gemeenschap, de verbindingen tussen mensen, dieren en landschap, rijk aan verhalen over Shetlanders en hun dieren. Daarnaast bevat het vele wetenswaardigheden over de geschiedenis van deze paarden.

‘Een meditatie over de band tussen mens, dier en natuur. Ik werd volledig ondergedompeld in dit afgelegen landschap.’ – Katherine May, bestsellerauteur van Winteren.

Dit is het eerste boek van Catherine Munro. Ze werkt nu als reisleidster op Shetland, waar ze woont met haar man en jonge kinderen.

Gewicht:
434 gram
ISBN:
9789056159450
Afmeting:
229x151x25 mm
Druk:
1
Aantal pagina's:
256
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Paperback
Uitgiftedatum:
28-09-2022

Gerelateerde boeken

  • Vogels van Europa

    De meest complete fotogids
    Andy Swash, Hugh Harrop, Rob Hume, Robert Still
     39,90
  • De vrouw die zweeg

    Over het verdwijnen van natuurervaringen
    Thomas van Slobbe
     19,90
  • Natuurbeheer

    Praktijk en wetenschap hand in hand
    Geert De Blust, Jan van Uytvanck, Martin Hermy, Maurice Hoffmann
     65,00
  • Hek

    De ethiek van de grens tussen boerenland en natuurgebied
    Martin Drenthen
     14,90
    Dit boek is ook als e-book te verkrijgen

    Hek

    Het stormt in het Nederlandse landschap. De maatschappij is verzeild geraakt in een verhitte discussie over de manier waarop we ons landschap moeten gebruiken. De actuele discussie over de wijze waarop wij in Nederland ons voedsel produceren, wordt gevoed door de stikstofdiscussie en bijvoorbeeld de komst van de wolf. Het produceren van voedsel is een gerechtvaardigd doel, maar waar ligt dan de grens? De verschillende posities in het debat over natuur versus veehouderij worden ondersteund vanuit verschillende morele opvattingen en ethische theorieën. Wat is belangrijker? Het actief waarborgen van het welzijn van onze fauna of moeten we de natuur zoveel mogelijk met rust laten? De Nederlandse
    boeren mengen zich fel in het debat, met een eigen pakket aan ethische overwegingen die deels overlappen met, maar deels ook tegengesteld zijn aan die van de natuurbeschermers. Martin Drenthen ontrafelt van beide partijen de argumenten en plaatst deze in een ethisch kader, zodat de discussie met alle voors en tegens in ieder geval helder gevoerd kan worden.

     14,90