Een jaar in mijn tuin

 25,00

Jacqueline van der Kloet neemt u mee de tuin in. In twaalf hoofdstukken vertelt ze wat de tuin maand na maand mooi en bijzonder maakt, en wat er door het jaar heen moet gebeuren. Door middel van uitstapjes naar haar vele (internationale) ontwerpprojecten wordt de lezer ondergedompeld in de wereld van tuinen en planten. De vele foto’s geven inspiratie en uitleg en vormen tegelijk een perfect beeld van een jaar in de tuin. Bijzonder zijn de twaalf vaste standpunten die elke maand gefotografeerd zijn, waardoor een volstrekt uniek beeld ontstaat van de tuin door het jaar heen.

Jacqueline van der Kloet is een internationaal befaamde tuin- en landschapsontwerper met een enorme kennis van planten en plantcombinaties, en met name van combinaties van vaste planten en bollen. Regelmatig wordt ze gevraagd een bijdrage te leveren aan grote projecten in binnen en buitenland, waaronder beplanting voor de uitbreiding bij het Concertgebouw in Amsterdam.

‘Ik ken niemand die zoveel ervaring en kennis heeft op het gebied van ontwerpen met bollen. Ze is onverslaanbaar.’ Piet Oudolf

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Forte/HL Books
Aantal pagina's:
224
Druk:
1
Uitgiftedatum:
30-05-2019
Gewicht:
1600 gram
Afmeting:
279x246x29 mm
ISBN:
9789082956603
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Tomaat

    Tomaat

    Zelfgekweekt smaakt beter
    Angelo Dorny
     27,50

    Tomaat

    ‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
    Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.

    Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.

     27,50
  • De eetbare siertuin

    De eetbare siertuin

    Didier Willery, Pascal Garbe
     27,90

    De eetbare siertuin

    Lekkere planten mogen ook mooi zijn! En mooie planten kunnen ook lekker zijn! Dit is een compleet nieuwe gids die meer dan 1.000 eetbare en vooral ook decoratieve planten beschrijft. Met de juiste plantenkeuze kun je genieten van een mooie, eetbare tuin en verdwijnen de traditionele grenzen tussen ‘boomgaard’, ‘moestuin’ en ‘siertuin’. Je hoeft geen compleet voedselbos aan te leggen
    voor een pluktuin waar het leven goed is en waarin bijna het hele jaar te oogsten valt. De auteurs vertellen hoe de planten worden gekweekt en verzorgd en geven veel culinaire tips. Zo lees je dat de bloemen van de fuchsia eetbaar zijn, en verrassender: dat jonge sparrenknoppen kort gewokt kunnen worden zodat ze hun zachtzure knapperigheid behouden. En ken je de prachtige paarse
    stengelsla al?

    Pascal Garbe is een vooraanstaande schrijver in de tuinwereld en directeur van de Laquenexy Fruit Gardens. Hij wilde als kind al ‘kok-tuinman’ worden. Didier Willery is journalist, tuinfotograaf en vooral een gepassioneerd tuinman die planten eerst uitvoerig bestudeert en kweekt voordat hij erover praat. Hij beheert de plantencollecties (8.500 soorten en variëteiten) van de Jardin Le Vasterival in Normandië.

     27,90
  • Ontwerp je eigen ecologische siertuin

    Ontwerp je eigen ecologische siertuin

    Klimaatrobuust–droogteresistent-biodivers
    Herman Dierickx
     39,90