Eetbare bomen en struiken

Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
Otmar Diez

 22,50

Lekkers uit de natuur
In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

Zeker determineren

Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

Correct verzamelen

Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

Bewerken en bereiden

Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

Uitgiftedatum:
05-11-2020
ISBN:
9789056156053
Afmeting:
214x153x18 mm
Gewicht:
501 gram
Druk:
1
Aantal pagina's:
200
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Paperback

Gerelateerde boeken

  • Tuinplantenlexicon

    Hoe verzorg ik deze maand mijn rozen? Mag ik het gazon eigenlijk al maaien? Wanneer moet ik ook alweer de appelboom snoeien? Kan ik deze hortensia wel of niet nu terugknippen? Waar moet ik deze maand speciaal op letten in de tuin? Op deze en tal van andere vragen kun je in dit boek een antwoord vinden.

    Het draait allemaal om de tabel achter in dit boek. Zoek in deze alfabetische lijst de plant op waar je iets over wilt weten en in één oogopslag wordt duidelijk in welke maand je er wat mee moet doen: snoeien, voeden, vermeerderen, wat dan ook. Maar andersom kan ook: kijk bij de huidige maand wat je zoal zou kunnen doen!

    Een boek zonder poespas en boordevol praktische adviezen, gebaseerd op twintig jaar informatie verzamelen over honderden tuinplanten. Een superhandig naslagwerk voor de beginnende en gevorderde tuinier!

     29,95
  • Dinosauriërs

    Dinosauriërs

    Hoe ze er werkelijk uitzagen
    Michael J. Benton
     29,90

    Dinosauriërs

    ‘Verbluffende, mooie paleokunst. Nu zien we hoe de dinosauriërs er echt uitzagen.’ — CNN

    ‘Benton neemt je mee terug naar de dinotijd … in full colour, aan de hand van het nieuwste onderzoek.’
    — Anne Schulp, hoogleraar vertebratenpaleontologie aan de Universiteit Utrecht en onderzoeker bij Naturalis in Leiden

    Hoe zagen dinosauriërs er echt uit? Daarover is de afgelopen jaren veel duidelijk geworden. Nieuwe wetenschappelijke technieken maken het mogelijk de huid, de schubben, de veren en de werkelijke kleuren van dino’s en ander oerdieren te reconstrueren. De resultaten vinden we in dit schitterende, rijk geïllustreerde boek.
    Dino-onderzoeker Michael J. Benton praat u bij over de nieuwste vondsten, over methoden om de kleuren te achterhalen en over het mogelijke gedrag van deze bijzondere dieren. Bob Nicholls, een van ’s werelds toonaangevende paleokunstenaars, brengt een ichtyosauriër, twee vogels, een zoogdier en twee pterosauriërs in meer dan 150 kleurenillustraties tot leven.

    Michael J. Benton is hoogleraar paleontologie van gewervelden en hoofd van de wereldwijd toonaangevende paleobiologische onderzoeksgroep aan Bristol-universiteit. Hij heeft meer dan vijftig boeken geschreven, inclusief The Dinosaurs Rediscovered (2019) en When Life Nearly Died (2015). Bob Nicholls verzorgde de indrukwekkende kleurenillustraties.

     29,90
  • Veldgids van de nacht

    Planten en dieren • sterren kijken • maak je eigen nachttuin • de mooiste plekken
    Meriam Tuinhof, Silla Schouwstra
     27,90
  • Vloeiend landschap

    Vloeiend landschap

    Over de toekomst van het Friese landschap
    Peter de Ruyter
     25,00

    Vloeiend landschap

    Geactualiseerde editie met extra hoofdstuk

    In Nederland is er een groeiend onbehagen over de kwaliteit van het landschap. Dit geldt ook voor Friesland, volgens velen de mooiste provincie. De diversiteit en schoonheid van het Friese landschap brokkelt zienderogen af. Anonieme bedrijventerreinen, willekeurig geplaatste windturbines en een verschrompelend veenweidegebied zorgen voor ‘landschapspijn’.

    Kan het tij gekeerd worden? Op een rondreis door de verschillende landschapstypen van Friesland laat Peter de Ruyter zien dat het nog niet te laat is. Door mee te bewegen met toekomstige veranderingen als een stijgende zeespiegel en een krimpende bevolking ontstaan er kansen. Dit boek is een pleidooi voor verbetering en visie.

    Peter de Ruyter is landschapsarchitect. Van 2008 tot 2012 was hij directeur van Atelier Fryslân dat gevraagde en ongevraagde adviezen over het landschap gaf.

     25,00