Eindelijk

Openhartig praten over de dood
Caroline Kraft, Susann Brückner

 22,90

Rouw heeft een slecht imago.
Ten onrechte! Rouw is een proces dat ons helpt met onze verliezen te leren leven. De auteurs laten zien hoe verschillend we rouwen en helderen wijdverbreide misverstanden op over wat er gebeurt als een dierbare sterft. Want rouw is niet wat we denken dat het is. Rouw kent geen regels, maar is maakbaar. Rouw doet pijn, maar is ook waardevol. Het is de hoogste tijd dat we verhalen over rouwen gaan vertellen: heftige en tedere, mooie en boze, ontroerende en verrassende verhalen. We kunnen de maatschappelijke omgang met rouw alleen veranderen door erover te praten: eindelijk.

eindelijk. openhartig praten over de dood was in Duitsland een ‘Spiegel Bestseller’.

Caroline Kraft is journaliste, stervensbegeleider en begrafenisondernemer; Susann Brückner is auteur en journaliste.
Samen maken ze de podcast endlich. Über trauer reden. Deze werd genomineerd voor de Podcast Award en gekozen als een van de beste podcasts door Zeit online.

Afmeting:
215x135x22 mm
Gewicht:
324 gram
ISBN:
9789056158002
Verschijningsvorm:
Paperback
Druk:
1
Aantal pagina's:
224
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Taal:
Nederlands
Uitgiftedatum:
26-04-2023

Gerelateerde boeken

  • Werkwandelaars

    Wim Huijser
     24,90
  • Tomaat

    Zelfgekweekt smaakt beter
    Angelo Dorny
     27,50

    Tomaat

    ‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
    Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.

    Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.

     27,50
  • Het brein dagboek

    Kaja Nordengen 
     17,90
  • De verstandige kock

    Alexandra van Dongen, Manon Henzen, Marleen Willebrands
     35,00

    De verstandige kock

    De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudster was een kleine honderd jaar lang dé culinaire bestseller van Nederlandse bodem. Het is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd als sluitstuk opgenomen in het driedelige Het Vermakelijck landtleven, een handleiding voor buitenplaatsbezitters om zelfvoorzienend te zijn. Een kookboek om lekker te koken met wat de grond schaft.

    MARLEEN WILLEBRANDS, ALEXANDRA VAN DONGEN EN MANON HENZEN
    De verstandige kok Lekker koken met wat de grond schaft Marleen Willebrands, neerlandica en culinair-historisch deskundige, hertaalde 194 recepten in modern-Nederlands en geeft uitgebreide achtergrondinformatie bij dit bijzondere kookboek. Alexandra van Dongen, kunsthistorica en conservator van Museum Boijmans Van Beuningen, beschrijft het keuken- en tafelgerei dat voorkomt in De verstandige kok aan de hand van eigentijdse schilderijen en voorwerpen, en koppelt dit aan de recepten. Manon Henzen, culinair historica en eigenaar van historisch kookatelier eet!verleden, bewerkte twintig tongstrelende recepten voor de moderne keuken. Zo kan iedereen de smaak van de zeventiende eeuw ontdekken.

     35,00