Gek op groenten!
€ 29,90
Of je nu kiest voor Pastinaak in ’t Groen, of de Theatrale bloemkool met tikka massalasaus op tafel tovert, of aan de slag gaat met het recept voor Zoete aardappel wentelteefjes en smult van een rijkelijke portie Tiramisu met Porcini, in Gek op Groenten! laat Vegamuze aka Eveline Versluys je zien én proeven hoe veelzijdig, creatief en ongelofelijk lekker koken met groenten kan zijn.
Als gevestigde waarde in de cateringwereld weet Vegamuze als geen ander hoe je het beste in groenten naar boven haalt en hoe je kunt koken met een overvloed aan smaak. Ze deelt haar culinaire ervaring met de lezer op een speelse manier, zodat ook jouw liefde voor groenten aangewakkerd wordt.
Verrassend inventief, van ontbijt tot diner en gewoonweg heel erg lekker: zo proefde je groenten nog nooit! De fotografie van Toos Vergote laat je alvast watertanden!
Gerelateerde boeken
-
Altijd moe
Dit boek helpt je energie te tanken!
Langdurige en ernstige vermoeidheid ontstaat wanneer men systematisch het ontspanningsmechanisme onderdrukt, zodat vermoeidheid zich opstapelt. Dit gebeurt traag en onopgemerkt vanuit een ongezonde en stressvolle levenswijze. De energiehuishouding zakt in elkaar én er stapelen zich toxische stoffen op die niet of te traag het lichaam verlaten. Deze toxische stoffen liggen aan de basis van de vermoeidheid. Dit complexe proces doet vermoeidheid in ernst en duur toenemen, heeft zijn weerslag op het gedrag en tast heel de persoonlijkheid aan. Men zit gevangen in de spreekwoordelijke vicieuze cirkel.
Jan Dries is duidelijk. Niet de vermoeidheid is het probleem, wel het gebrek aan lichamelijk herstel. Door onder andere eenvoudig en kortstondig te bewegen, de zogenoemde mini-bewegingen, het hoofd leeg te maken, je bioritme te respecteren, energierijke voeding te eten en vooral door energierovers als stress en negatieve emoties uit te schakelen overwin je vermoeidheid opvallend snel en ben je weer in staat om actief door het leven te gaan.
Jan Dries is auteur van gezondheidsboeken, heeft een rijke ervaring opgebouwd als Relaxatietherapeut en Persoonlijkheidsanalist en is goed vertrouwd met deze problematiek.
-
-
Ambachtelijk ijs in zeven lessen
Een ijsje, zelfgemaakt, heerlijk van smaak en goed van consistentie. Met een mooie afsmeltkarakteristiek: niet te lang, niet te kort, waardoor aroma’s zich in de mond volledig kunnen ontwikkelen. Wie wil dat nu niet? Recepten voor ijsjes die je op internet of in kookboeken vindt, voldoen zelden aan deze criteria. En dat is ook wel logisch, want er schuilt heel wat technologie achter goed ambachtelijk ijs. Je ontkomt er niet aan om wat te rekenen. Moeilijk? Nee, het rekenwerk kunnen we overlaten aan spreadsheets: je hoeft alleen maar de gewenste waardes in te vullen en er rolt zo een recept uit je rekenmodel.
Ambachtelijk ijs in zeven lessen is een lees- en leerboek ingedeeld in drie categorieën: de kunst van het ijs bereiden, de technologie daarachter, en nog een categorie met anekdotes en luchtige verhaaltjes. Van sorbets tot lekker zuivelijs en van eenvoudige tot complexe ijscreaties. Als je daar bent aanbeland en alle ijsjes, of in ieder geval meeste, zelf hebt gemaakt, kun je je een volleerd ijsmaker noemen. En je gasten zullen versteld staan!