Limburgers voor beginners

Omgaan met de meest Zuidelijke Nederlanders
Roel Willems

 17,90

Let op! Verwacht rond 14-03-2024

Deze gids is bedoeld voor iedereen die in het privéleven of op het werk met Limburgers in aanraking komt. Als medelander begrijp je dit menstype niet vanzelf, waardoor Limburgers stug, gesloten en aanstellerig op je kunnen overkomen. Limburgers zullen jou ook niet altijd goed begrijpen, met als gevolg dat je slecht aardt in de zuidelijkste provincie van ons land.

Wie beter om wil gaan met de meest zuidelijke Nederlanders maakt via deze gids kennis met hun cultuur, tradities, gevoeligheden en leefgewoonten. Zo leer je jezelf te zien door de ogen van de Limburgers. Uiteindelijk zul je, ook als je Limburger bent en dit boek leest, gniffelen om het Hollandse onbenul.

Een grappige, nuttige en serieuze kennismaking met de cultuurverschillen tussen Limburgers en de rest van Nederland

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
144
Druk:
1
Datum verwacht:
14-03-2024
ISBN:
9789464711332

Gerelateerde boeken

 • Compendium van rituele planten in Europa

  Marcel De Cleene, Marie Claire Lejeune
   150,00
 • Creatief met natuur

  Plukken – verzamelen - verwerken
  Frank Hecker, Katrin Hecker
   19,90
 • Friluftsliv

  Gids voor de natuur als tweede huis
  Benjamin Brinckmann, Eric Brinckmann
   22,90

  Friluftsliv

  Friluftsliv (letterlijk vrije-lucht-leven) is de Noorse manier om je thuis te voelen in de buitenruimte. Eric Brinckmann beschrijft met zijn zoon Benjamin op een luchtige, verhalende en praktische manier het leven in de open ruimte van het Noorse en Nederlandse landschap: buiten slapen, je oriënteren op de zon en de sterren, kamperen met zo min mogelijk spullen, of kanoën in een eindeloos landschap vermengt met praktische toepassingen van eetbare planten, bruikbare bomen en leesbare wolken en Sami-weetjes. Dit is een lees-, reis- en doe-boek dat begint in je eigen tuin of op je balkon: daar valt de buitenwereld al op een spannende manier te beleven. Je kunt daar blijven of er verder op uit trekken, allebei goed. De auteurs vergeten niet dit buitenleven in een historische en filosofische context van Arne Naess en Spinoza te plaatsen en daarmee extra diepgang te geven.

  Eric Brinckmann (1961) studeerde rechten en filosofie en is momenteel directeur van landgoed Het Lankheet in Overijssel en schrijver van filosofische wandelboeken.
  Benjamin Brinckmann (1992) studeerde milieukunde in Noorwegen en woont nu in Sandefjord (Noorwegen) waar hij onder andere docent Friluftliv is.
  Geïllustreerd met informatieve zwart/wit tekeningen.

   22,90
 • Gebak met groenten

  45 recepten voor zoet gebak en desserts
  Eveline Versluys
   24,95

  Gebak met groenten

  In Gebak met groenten neemt Vegamuze (Eveline Versluys) je mee naar de wondere wereld van zoet gebak en desserts met groenten. Brownies met courgette? Koekjes met broccoli? Of wat dacht je van crème brûlée met pompoen? Niets is te gek voor Vegamuze! In dit unieke bakboek leer je hoe je het allerlekkerste vegan gebak op tafel kunt toveren, en dat allemaal met groenten in de hoofdrol. Aan de hand van 45 inspirerende recepten, een explosie aan persoonlijke anekdotes en baktips ontdek je hoe lekker zoet gebak met groenten kan zijn. Van klassieke desserts als Boules de Berlins en wortelcake, tot inventieve en knotsgekke toetjes zoals glühweincake met witloof en cheesecake met asperges.

   24,95