Handboek trekvogels
€ 39,90
Elke lente en herfst vliegen miljoenen vogels tijdens de trek over ons heen. Meestal onherkenbaar aan het vliegbeeld, maar dankzij hun roepjes en andere geluiden kunnen we de soorten toch identificeren! In het Handboek
trekvogels beschrijven de auteurs nauwkeurig de ‘trekgeluiden’ en maken zij het dankzij sonogrammen mogelijk om de roep van Europese trekkende vogels op naam te brengen en beter te onthouden.
Speciale aandacht is er voor de nachtelijke trek van 130 soorten. Die kan dankzij de nieuwste opnameapparatuur vanuit huis in kaart worden gebracht. Dit boek bevat veel tips om jezelf van de juiste apparatuur te voorzien en meer dan 500 sonogrammen om deze soorten extra goed te leren kennen.
• 450 soorten, waarvan 130 nachtelijke trekvogels
• Downloadbare geluiden om thuis of op je smartphone naar te luisteren
• Honderden foto’s en sonogrammen
• Veel tips voor een goede uitrusting
• Tips om eenvoudig je eigen apparatuur te bouwen
• Met extra informatie over gedrag, trektijd en hotspots voor trekvogels
Stanislas Wroza is hoofd van het Nationaal Natuurhistorisch Museum, Parijs. Hij werkt al jaren aan de popularisering van de bioakoestiek van vogels.
Julien Rochefort registreert al meer dan twintig jaar de geluiden van vogels. Hij bestudeert in het bijzonder de geluiden van kruisbekken.
Aangepaste specificatiesleutel pagina 372-373: https://noordboek.nl/wp-content/uploads/2024/04/372-373-HANDBOEK_TREKVOGELS-NB.pdf
Gerelateerde boeken
-
-
Glans op het wad
Dick Hoekstra schetst op toegankelijke wijze de geheel eigen geschiedenis van de vijf Nederlandse Waddeneilanden en
hun bewoners. Op zoek naar een ‘eilandidentiteit’ onderzocht hij de geografische, politieke en sociale ontwikkelingen op de eilanden, die een roeriger geschiedenis achter de rug hebben dan menig toerist (en bewoner!) vermoedt. Hij besteedt, ondersteund door honderden prachtige foto’s, veel aandacht aan de historische bebouwing, markante bewoners door de eeuwen heen en het belang van zeevaart en kloosters. -
Sweltsjes fan Gaast
Theunis Piersma is heechlearaar Trekfûgelekology yn Grins en is in ynternasjonale autoriteit op dat gebied. Op syn fakgebied hat Piersma in ôfgryslik soad skreaun. Yn syn frije tiid docht er yn syn wenplak Gaast ûndersyk nei sweltsjes. Syn buorfrou frege him ‘Wêr bliuwe ús sweltsjes winterdeis, Theunis’. Dy fraach wie oanlieding foar in syktocht nei sweltsjes, nei hoe’t se libje en wêr’t se bliuwe.. Piersma ferstiet de keunst om syn wittenskiplik ynsjoch oer de bringen oan in breed publyk sûnder de kwaliteit te koart te dwaan. Dit is syn earste boek yn syn memmetaal. In oade oan sweltsjes en oan Fryslân.