Planten en kruiden voor de geest

Voor meer energie, een beter geheugen en emotioneel evenwicht
Elaine Perry, Nicolette Perry

 24,95

Let op! Tijdelijk uitverkocht, verwacht rond 01-01-1970

EEN ABSOLUTE AANRADER VOOR IEDEREEN DIE PLANTEN EN KRUIDEN WIL GEBRUIKEN VOOR MENTAAL WELZIJN.

Planten en kruiden voor de geest brengt een schat aan informatie samen over planten die ons kunnen helpen
bij het inslapen, om pijn te verlichten, het geheugen te verbeteren en rust te vinden in het hoofd. Dit allemaal zonder de vervelende bijwerkingen van de conventionele medicijnen. Vaak groeien deze planten gewoon in onze
tuinen, sommige zijn uitheems maar wel makkelijk te vinden op de schappen van de natuurvoedingswinkel. Elk hoofdstuk bevat een beschrijving van de plant en zijn habitat, een overzicht van de geschiedenis en de folklore, de resultaten van modern wetenschappelijk onderzoek, de belangrijkste ingrediënten (chemische stoffen) die voor het effect zorgen, hoe u de plant moet gebruiken en eventuele veiligheidsvoorschriften. Met een aantal leuke recepten en praktische doe-tips om de planten en kruiden ook effectief in het dagelijks leven te integreren.

Nicolette Perry en Elaine Perry zijn verbonden aan de Dilston Physic Garden, waar planten worden onderzocht en gekweekt om geheugenverlies en dementie tegen te gaan.

Gewicht:
652 gram
ISBN:
9789056158781
Afmeting:
240x171x19 mm
Druk:
1
Aantal pagina's:
240
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Paperback
Uitgiftedatum:
04-10-2022
Datum verwacht:
01-01-1970

Gerelateerde boeken

  • Wildplukken in de stad

    Wildplukken in de stad

    Eetbare wilde planten dicht bij huis
    Klaske Kamstra, Wross Lawrence
     19,95
  • Ambachtelijk ijs in zeven lessen

    Een ijsje, zelfgemaakt, heerlijk van smaak en goed van consistentie. Met een mooie afsmeltkarakteristiek: niet te lang, niet te kort, waardoor aroma’s zich in de mond volledig kunnen ontwikkelen. Wie wil dat nu niet? Recepten voor ijsjes die je op internet of in kookboeken vindt, voldoen zelden aan deze criteria. En dat is ook wel logisch, want er schuilt heel wat technologie achter goed ambachtelijk ijs. Je ontkomt er niet aan om wat te rekenen. Moeilijk? Nee, het rekenwerk kunnen we overlaten aan spreadsheets: je hoeft alleen maar de gewenste waardes in te vullen en er rolt zo een recept uit je rekenmodel.

    Ambachtelijk ijs in zeven lessen is een lees- en leerboek ingedeeld in drie categorieën: de kunst van het ijs bereiden, de technologie daarachter, en nog een categorie met anekdotes en luchtige verhaaltjes. Van sorbets tot lekker zuivelijs en van eenvoudige tot complexe ijscreaties. Als je daar bent aanbeland en alle ijsjes, of in ieder geval meeste, zelf hebt gemaakt, kun je je een volleerd ijsmaker noemen. En je gasten zullen versteld staan!

     24,90
  • De Pelgrimsdroom

    De Pelgrimsdroom

    Op weg naar Santiago de Compostela
    Thijs de Wolf
     22,90
  • Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard

    Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard

    Wijn, natuur, cultuur, gastronomie
    Gido van Imschoot
     29,95

    Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard

    Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard neemt je mee voor korte ontdekkingstochten in eigen land, en over de grens bij onze buren. Gido Van Imschoot zocht gastvrije wijnbouwers uit in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Zij laten je met plezier kennismaken met hun domein, hun wijn en hun passie. De wijnboeren reiken ook tips aan over unieke plekken, waar je lekker kunt eten, en de mooiste wandel- en fietspaden in de regio.

    Geniet op het terras van de Apostelhoeve, waar je een heerlijk uitzicht hebt op de stad Maastricht of wandel met Nicolas door zijn golvende wijngaarden rond Domaine des Hêtres in de regio Luik. Ruik en proef de zilte Zeeuwse lucht waar Johan met passie zijn heerlijke wijnen maakt of laat je verrassen door de ‘Urban Winery’ op honderd meter van de Onze-Lieve-Vrouwetoren in Antwerpen …

    Gido Van Imschoot is Master Sommelier, culinair journalist, Belgisch Wijnambassadeur en erevoorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers

     29,95