Het Grote Zen Doe Boek

Van aandacht tot Zen. Alles over leven in balans

 35,00

Hoe blijf je een opgewekt, zorgeloos persoon in een steeds veranderende, hectische wereld? Hoe krijg je antwoord op vragen die je werkelijk bezighouden en leer je de beste keuzes te maken? En vooral: hoe schud je de dagelijkse stress en ballast van je af en zorg je dat jouw gedachten in het hier en nu blijven? Kortom: hoe word jij je eigen rots in de branding?

Aan de hand van persoonlijke ervaringen beschrijven de auteurs hun zoektocht naar evenwicht en rust. Dit doen ze op een originele manier, herkenbaar en met enige zelfspot. De thema’s geven je het gereedschap in handen om jouw individuele proces gestalte te geven. Op elk verhaal volgt verdiepende tekst en enkele oefeningen. 

HET GROTE ZEN DOE BOEK is prachtig vormgegeven en bevat schitterende beeldspreads die aan zetten tot onderzoek en reflectie. Daarnaast vind je inspirerende uitspraken, gedichten en Koans (gedachten­oefeningen) en boeiende interviews met aansprekende personen uit de zenwereld, waaronder een hedendaagse Samoerai, een succesvolle dj en een transgender zenboeddhist. 

Een boek om te lezen, te doen en voor langere tijd met je mee te dragen.

Of je nu op zoek bent naar een eerste kennismaking met zen of al een doorgewinterde beoefenaar bent, Het Grote Zen Doe Boek biedt waardevolle inzichten en inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een diepere betekenis in het alledaagse. Laat je inspireren op een pad van bewustwording, aandacht en een leven-lang-leren.

Rients Ritskes is zenmeester en oprichter van Zen.nl Nederland

Arno van Haren is lichaamsgericht psychotherapeut, transformationeel coach en massagetherapeut. Arno is actief beoefenaar van zen meditatie. Hij is energetisch masseur bij yogaretraites en mentor van (jong)-volwassenen. Arnovanharen.com

Suzan van Lieshout is beeldend kunstenaar. In haar kunst is de leer van wabi-sabi, de vormgeving van zen, altijd als leidraad op de achtergrond aanwezig. Het werken aan dit zenboek was voor haar een ‘reis naar binnen’. Momenteel verbindt ze haar autonome werk aan dit thema. VLVI.nl

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
240
Druk:
1
ISBN:
9789464711585
Gewicht:
886 gram
Afmeting:
225x224x25 mm
Uitgiftedatum:
12-01-2024
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Het Grote Zen Doe Boek

    Het Grote Zen Doe Boek

    Van aandacht tot Zen. Alles over leven in balans
    Arno van Haren, Suzan van Lieshout
     35,00
  • Zo zijn we niet meer getrouwd

    Zo zijn we niet meer getrouwd

    Hoe het moderne huwelijk veranderde
    Pol van de Wiel
     24,90

    Zo zijn we niet meer getrouwd

    Tot de jaren zestig bezegelde het huwelijk een hiërarchische verhouding. Door te trouwen kwam de man aan het hoofd van het gezin en werd de vrouw handelingsonbekwaam. Ze mocht niet zelf contracten sluiten, werken of een bankrekening beheren. Nog een effect: de huwelijkswetgeving criminaliseerde homoseksualiteit en maakte sommige kinderen wettig en andere ‘onwettig’. Dit boek beschrijft de opkomst en het verval van het hiërarchische huwelijk. Het eindigt met de komst van het recht om te scheiden, het homohuwelijk en het geregistreerde partnerschap.

     24,90
  • Gif in uw voeding

    Gif in uw voeding

    E-nummers en hun bijwerkingen
    Jan Dries
     22,90

    Gif in uw voeding

    Op de ingrediëntenlijst van zowat alle fabrieksvoeding – van koekjes tot afbakbroodjes, van pudding tot gepelde garnaaltjes – zie je E-nummers staan. Niet minder dan 385 verschillende E-nummers komen in onze voeding terecht. De consument is zich niet bewust van de betekenis van die E-nummers, noch van de gevaarlijke bijwerkingen. Maar wat zijn E-nummers, en waarom worden ze gebruikt? De ‘E’ verwijst naar Europa, en de nummers, een getal van drie of vier cijfers, staan voor een additief. Dat is bijna altijd een chemische stof die wordt toegevoegd, zodat het product langer houdbaar is, niet verkleurt, of de smaak of geur vervangt die het verliest tijdens het productieproces. En dan eten we drie koekjes bij de gearomatiseerde thee, een diepvriespizza als avondeten en onderuitgezakt op de bank een zakje zoute chips … De hoeveelheid E-nummers die een doorsnee consument per jaar binnenkrijgt, is aanzienlijk. Deze chemische stoffen werken op elkaar in en belasten onze organen.

     22,90
  • Ambachtelijk ijs in zeven lessen

    Een ijsje, zelfgemaakt, heerlijk van smaak en goed van consistentie. Met een mooie afsmeltkarakteristiek: niet te lang, niet te kort, waardoor aroma’s zich in de mond volledig kunnen ontwikkelen. Wie wil dat nu niet? Recepten voor ijsjes die je op internet of in kookboeken vindt, voldoen zelden aan deze criteria. En dat is ook wel logisch, want er schuilt heel wat technologie achter goed ambachtelijk ijs. Je ontkomt er niet aan om wat te rekenen. Moeilijk? Nee, het rekenwerk kunnen we overlaten aan spreadsheets: je hoeft alleen maar de gewenste waardes in te vullen en er rolt zo een recept uit je rekenmodel.

    Ambachtelijk ijs in zeven lessen is een lees- en leerboek ingedeeld in drie categorieën: de kunst van het ijs bereiden, de technologie daarachter, en nog een categorie met anekdotes en luchtige verhaaltjes. Van sorbets tot lekker zuivelijs en van eenvoudige tot complexe ijscreaties. Als je daar bent aanbeland en alle ijsjes, of in ieder geval meeste, zelf hebt gemaakt, kun je je een volleerd ijsmaker noemen. En je gasten zullen versteld staan!

     24,90