Historia naturalis: de avibus
€ 39,95
Gieren en raven die over het slagveld zweefden waren voortekens van een veldslag die slecht zou aflopen. Duitse boeren meenden de prijs van het graan te kunnen afleiden uit het aantal roepjes van de kwartel. Grote, trekkende watervogels zoals zwanen, kraanvogels, reigers en ooievaars brachten de kinderzieltjes mee die datzelfde jaar zouden geboren worden. Het populaire verhaaltje dat ooievaars baby’tjes aan huis brachten, vindt hier zijn oorsprong …
Historia naturalis: de avibus brengt natuur en cultuur samen. Het legt verbanden en openbaart de belangrijke rol die vogels spelen in de symboliek, emblemen, heraldiek, rituelen, mythologie, devotie, magie, volksgeloof en onze taal.
Een bijzonder rijke informatiebron prachtig geïllustreerd met ingekleurde gravures van vogels uit de Histoire Naturelles van Georges-Louis Leclerc de Buffon.
Em. prof. dr. Marcel De Cleene is plantenfysioloog. Hij was werkzaam aan de UGent. Bij uitgeverij Sterck & De Vreese verschenen de veelgeprezen boeken De historia naturalis. De geschiedenis van de kruidengeneeskunde in de Lage Landen; De naturalis historia. Vergeten toepassingen van planten; Het vernuft van planten.
Begijn Le Bleu gaat in zijn podcast Fwiet Fwiet! in gesprek met professor Marcel De Cleene. Hij schreef onder meer Historia naturalis: De Avibus, vogels in de cultuur.
Gerelateerde boeken
-
Werk in een natuurmuseum
Over sabeltandkatten, watervlooien, stadsreuzen, en een steenmarter op mijn bagagedrager€ 24,90 -
Eetbare bomen en struiken
Lekkers uit de natuur
In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.Zeker determineren
Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.
Correct verzamelen
Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.
Bewerken en bereiden
Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.
-