Lânwurk

Vergillius

 30,00

    Dit boek is niet via onze winkelmand te bestellen. U kunt het bestellen door hieronder uw gegevens in te vullen. Wij nemen contact met u op!

    Friese vertaling van de ‘Georgica’, een leerdicht over het boerenbedrijf, van de Latijnse dichter Vergilius (70-19 v.Chr.).

    Vertaling door Klaas Bruinsma

    Gerelateerde boeken

    • Heer- en broodjagers

      Heer- en broodjagers

      Een schets van de jacht in de twintigste eeuw
      Siebren Siebenga
       29,50

      Heer- en broodjagers

      Heer- en broodjagers geeft een schets van de cultuurgeschiedenis van de jacht in Nederland en laat zien hoe deze drastisch veranderde. Tal van soorten jagers komen aan het woord: de landgoedeigenaren in Overijssel en Gelderland, de broodjagers aan de vroegere Zuiderzee, de robbenjagers op het Wad, de kistjagers langs de Friese IJsselmeerkust, de herenboeren uit Zeeland en Groningen, de kleine boerenjagers uit Drenthe en waterwildjagers op de Reeuwijkse plassen en in de Biesbosch. Het jagen op de bunzing in de Friese Wouden, op de houtsnip op Ameland, en de Friese wilsterflapper worden zeer uitvoerig geportretteerd. Het boek kent vele verhalen en anekdotes uit de wereld van de jagers.

      Heer- en broodjagers geeft door middel van foto’s en beschrijvingen een unieke kijk op de jacht als belangrijk Nederlands cultuurfenomeen.

       29,50
    • Jagen in Nederland (herziene editie)

      Iedereen in Nederland heeft wel een mening over de jacht. Daarom
      is het een voortdurende bron van discussie, waarbij de emoties
      hoog oplopen maar vaak een loopje wordt genomen met de
      feiten. Jagen in Nederland geeft een goed overzicht van de jacht
      en faunabeheer in Nederland. Welke diersoorten mogen bejaagd
      worden? Wat is de rol van de jager bij het beheer van diersoorten?
      Hoe wordt er gejaagd? Siebren Siebenga, bioloog en tevens jager,
      geeft een helder antwoord op al deze vragen.

       24,90
    • Boeren op de buitenplaats

      Boeren op de buitenplaats

      De relatie tussen landbouw en buitenleven in het Amstellands Arcadië (1640-1840)
      Gerrit van Oosterom
       49,90

      Boeren op de buitenplaats

      In de zeventiende en achttiende eeuw waren pachtboerderijen een vast onderdeel van de vele buitenplaatsen rond Amsterdam. Waarom was dat en welke rol speelden die boerderijen en de pachtboeren die er woonden in het buitenleven van de Amsterdamse elite? In Boeren op de buitenplaats wordt deze onbekende agrarische geschiedenis van de Hollandse buitenplaats voor het eerst tot in detail gereconstrueerd en verklaard.
      Voor dit boek onderzocht Gerrit van Oosterom ruim honderdzestig buitenplaatsen uit het Amstelland, hun eigenaren, pachtboeren en landbezit. Naast de economische aspecten besteedt hij veel aandacht aan de manier waarop die boerderijen ruimtelijk werden ingepast op de buitenplaats. In zijn veel omvattende onderzoek beschrijft hij ook de sociale verhouding tussen boeren en pachtheren, de rol van vee binnen de buitenplaatscultuur en de ideologie achter deze unieke combinatie van nut en genoegen.
      Gerrit van Oosterom is landschapsarchitect en landschapshistoricus. Hij is gefascineerd door fenomenen die zich in de marge van de buitenplaatscultuur manifesteren en onderzoekt buitenplaatslandschappen op regionale schaal.

       49,90