MKB

De ondernemingen en de ondernemers
Enno Masurel

 22,90

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) is met meer dan 1,5 miljoen ondernemingen en een aandeel van twee derde in de totale werkgelegenheid in Nederland van groot belang voor onze economie. Enno Masurel biedt met dit boek een actueel en helder beeld van het MKB. Hij zet alle cijfers op een rij en schetst een duidelijk beeld van de MKB-onderneming en de MKB-ondernemers. Daaraan voegt hij belangrijke informatie toe over de levenscyclus van de MKB-onderneming en duurzaam ondernemen door het MKB. De opgedane kennis kan worden toegepast met de Scorekaart voor Duurzaam Ondernemen en aan de hand van vijf praktijkcases.

MKB is een nuttige basisgids voor iedereen die zich met de economie, het bedrijfsleven en in het bijzonder het MKB bezighoudt. Daarnaast is het een pakkende inleiding voor studenten Bedrijfskunde op het hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs.

Enno Masurel (1959) is hoogleraar Duurzaam Ondernemerschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is directeur-oprichter van het Centrum voor Ondernemerschap aan deze universiteit.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
96
Druk:
1
ISBN:
9789464713626
Gewicht:
290 gram
Afmeting:
225x150x15 mm
Uitgiftedatum:
04-09-2025

Gerelateerde boeken

  • MKB

    MKB

    De ondernemingen en de ondernemers
    Enno Masurel
     22,90
  • Het Cashkompas

    Het Cashkompas

    Dé vier financiële vuistregels voor wie slimmer wil ondernemen   
    Brecht Verduyn
     49,90

    Het Cashkompas

    Dé vier fianciële vuistregels voor wie slimmer wil ondernemen

    Brecht Verduyn, freelance CFO en graficus met meer dan twintig jaar ervaring bij grote bedrijven en start-ups, brengt in dit boek alle items op het vlak van
    financiële bedrijfsvoering in een samenhangend geheel samen: Het Cashkompas. Er telt immers maar een begrip: ‘Cash’. Want Cash liegt niet, nooit!

    Hij bouwt Het Cashkompas op rond vier vragen:

    Vermogen: hoeveel geld hebben we nog over of nodig?
    Geldstroom: waarom groeit ons geld aan of neemt het af?
    Rendement: hoeveel geld brengt onze activiteit op?
    Productiviteit: hoe kunnen we met minder cash-out, meer cash-in genereren?

    De meer dan vijftig ondersteunende infografieken maken de lezer echt financieel wijzer.

    ‘Ondernemingen hebben voldoende kompas in hun strategie en visie, in hun producten en markten, in hun sales en marketing, in hun productie en processen… maar in financiën en boekhouding zijn ze al te vaak het noorden kwijt…. In het boek wordt haarscherp beschreven en geïllustreerd hoe een ondernemer, groot of klein, dat noorden kan vinden in de complexe wereld van financieel management. Met Het Cashkompas wordt iedere ondernemer beter, want beelden en grafieken zeggen zoveel meer dan cijfers en woorden.’
    Hans Maertens, Gedelegeerd Bestuurder Voka-Vlaams netwerk van ondernemingen

     49,90
  • Creatief ondernemerschap in de 18e eeuw

    Creatief ondernemerschap in de 18e eeuw

    De opmars van een linnenhandelaar
    Annik Adriaenssens
     35,00
  • Zuivelfabrieken in Friesland

    Zuivelfabrieken in Friesland

    Marijn Molema, Peter Karstkarel
     39,90

    Zuivelfabrieken in Friesland

    In Friesland zijn sinds het einde van de negentiende eeuw meer dan 160 zuivelfabrieken gebouwd. Ruim een derde van de dorpen en steden had zo’n fabriek. Net als de kerk werd de zuivelfabriek een sociaal referentiepunt, een plek die de mensen in en rondom dorp of stad verenigde in een gemeenschappelijke activiteit, namelijk het maken van boter en kaas.

    Van al die oude zuivelfabrieken zijn nog slechts enkele in bedrijf, en meer dan honderd zijn er – soms gedeeltelijk – afgebroken. Zuivelfabrieken in Friesland geeft voor het eerst een compleet en rijk geïllustreerd overzicht van deze fabrieken en hun geschiedenis.

    In Zuivelfabrieken in Friesland plaatst historicus Marijn Molema de komst en ontwikkeling van de Friese zuivelfabrieken in een bredere, maatschappelijke context. Architectuurkenner Peter Karstkarel behandelt in het tweede deel de zuivelfabrieken alfabetisch per plaats. Hij gaat daarbij in op ontstaan, geschiedenis en architectonische kenmerken van zowel de fabriek als de directeurswoning.

    De basis voor dit standaardwerk is de collectie van Robert Visser, die al zo’n dertig jaar alles verzamelt wat ook maar enigszins te maken heeft met zuivelfabrieken en industriële processen die daarin plaatsvonden. Een unieke collectie die in dit boek is vastgelegd.

     39,90