Nieuw Boeren

Je leent het land van je kinderen
Kees Kooman

 22,90

In Nieuw Boeren [cursief] beschrijft Kooman tien boerenfamilies van Schiermonnikoog tot Zeeland en Limburg, die de transitie naar een nieuwe landbouw hebben ingezet. Dat is nodig ook, want de sector staat onder grote druk: regelgeving vanuit de overheid, klimaatverandering, een uitgeputte bodem, dierenwelzijn, te lage prijzen.

Wat doen deze boeren om zich van de toekomst te verzekeren? Niet wachten op de overheid, maar, op heel verschillende manieren, inspelen op de behoefte van de consument. Johan Jansen bijvoorbeeld stapt over naar een onverwacht gewas – thee –, Styn Claessens ontwikkelt een kippenschuur die duurzaam en diervriendelijk is, en een groep boeren op Schiermonnikoog keert terug naar een kleinschalig en traditioneel werkende coöperatie. Zonder bekeringsdrang, maar met boerenverstand.

Kees Kooman schreef eerder verschillende boeken over de landbouw.

Uitgiftedatum:
26-06-2019
ISBN:
9789056155025
Afmeting:
230x150x25 mm
Gewicht:
446 gram
Druk:
1
Aantal pagina's:
272
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Paperback

Gerelateerde boeken

  • De Historia Naturalis

    De Historia Naturalis

    Geschiedenis van de kruidengeneeskunde
    Marcel De Cleene
     69,95
  • Het juiste gras voor elke tuin

    Het juiste gras voor elke tuin

    De beste tips van de Tuindokter®
    Stefaan Bingé
     22,50
  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50
  • Fauna and Flora of the Sonian forest

    Fauna and Flora of the Sonian forest

    Bart Muys, Hans Baeté, Toni Llobet
     17,50

    Fauna and Flora of the Sonian forest

    The Sonian Forest has been recognised as part of the Unesco World Heritage site ‘Ancient and Primeval Beech Forests’. An attractive title for a forest that has never been under agriculture and was already mentioned in charters dating back to the 12th century. For centuries it was a major source of wood and game. Despite land sales followed by large-scale deforestation in the 1830’s, this wooded area on the outskirts of Brussels sill covers more than 5,000 ha. 

    This nature guide ‘Fauna and flora of the Sonian Forest’ invites you to discover the most beautiful peri-urban forest of Europe. For beginners it’s an ideal start to get to know species in their environment. For naturalists it’s a key to discovering lesser known groups of plants, fungi and animals. The guide contains 9 enticing dioramas of habitats and more than 700 lifelike illustrations of species by the famous nature illustrator Toni Llobet, enriched with expert text by field ecologist Hans Baeté under scientific supervision of Prof. Bart Muys (KU Leuven) 

    ‘Fauna and flora of the Sonian Forest’is the first episode in a new series of field guides visiting major nature areas in the Benelux. What sets these field guides apart is their compact but exhaustive exploration of plants, fungi, birds, insects, mammals, etc for a specific region. So hikers can explore an area with only one guide at hand. 

     17,50