Onze tuin op het platteland

 22,50

Met een oorlog op komst besluiten Margery en Walter Fish het drukke Londen te verlaten voor landelijk Somerset, waar ze niet gehinderd door enige kennis van zaken een tuin gaan aanleggen. Met veel humor beschrijft Fish haar leerproces en de strijd met haar echtgenoot die een totaal andere kijk op tuinieren heeft. Uiteindelijk moet Walter het afleggen tegen zijn vrouw die uitgroeit tot de ‘moeder’ van de informele cottagetuin.
Onze tuin op het platteland is een heerlijk boek boordevol inspiratie voor beginnende en ervaren tuiniers.

Afmeting:
215x146x17 mm
Gewicht:
274 gram
ISBN:
9789056159290
Verschijningsvorm:
Paperback
Druk:
1
Aantal pagina's:
168
Uitgeverij:
Noordboek | HLBooks
Taal:
Nederlands
Uitgiftedatum:
06-07-2022
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Snoeien

    De beste tips van de Tuindokter
    Stefaan Bingé
     22,50
  • Het vernuft van planten

    Marcel De Cleene
     22,50

    Het vernuft van planten

    Plantenfysioloog Marcel De Cleene kijkt met
    verwondering naar planten. Schijnbaar
    gewone plantenfenomenen getuigen immers
    van een complexiteit die niet altijd vanuit de
    evolutietheorie te verklaren is. Voorbeelden zijn
    legio: zaden verspreiden zich ingenieus over
    een langere afstand om concurrentie te slim
    af te zijn; planten vormen een bladmozaïek om
    het licht maximaal door te laten; vleesetende
    planten gebruiken onvoorstelbare technieken om
    aan extra voedsel te geraken …
    In dit rijk geïllustreerde boek grabbelt Marcel De Cleene
    in de ‘wonderton’ van het plantenrijk. Bladzijde na
    bladzijde neemt hij ons mee op zijn wandeling door
    het vernuft van Moeder Natuur.

     22,50
  • Schitteren in de schaduw

    De beste planten voor donkere plekken
    Cor van Gelderen, Wouter van der Tol
     24,90

    Schitteren in de schaduw

    Cor van Gelderen heeft vanuit zijn grote ervaring als kweker een bijna encyclopedische kennis van planten en heeft een warm plekje in zijn hart voor planten die floreren in de schaduw. Elke tuin kent wel een schaduwrijk deel en ook voor die plekken zijn planten te vinden die kleur geven. Dit boek laat zien welke planten het beste zijn voor welke grondsoort en welke mate van schaduw. Daarnaast staat het vol adviezen voor het aanleggen van een visueel interessante tuin die voldoet aan alle wensen. De planten die verzameld staan in dit boek zijn allemaal voldoende winterhard voor onze regio en niet super veeleisend. De registers achter in het boek en de schitterende foto’s van inspirerende tuinen helpen de lezer bij het kiezen van de juiste plant voor de juiste plek.

    Voor Cor van Gelderen van Plantentuin Esveld in Boskoop draait de tuin om ontroering, een ogenschijnlijk toevallige harmonie van kleur, vorm, openheid en beschutting. Wouter van der Tol weet als geen ander deze harmonie te vangen in prachtig beeld en is zelf ook enthousiast tuinier.

     24,90
  • Van landschap naar tuin

    Nederland als inspiratiebron voor tuinontwerpers
    Maayke de Ridder, Noel Kingsbury
     39,95

    Van landschap naar tuin

    Toegankelijk, vooruitstrevend en herkenbaar Nederlands. Deze drie kenmerken hebben het Nederlandse ontwerp wereldfaam bezorgd en Dutch Design tot een wereldmerk gemaakt. Ook tuin- en landschapsontwerp maakt deel uit van dit wereldwijde merk.

    Tuinen vormen vaak een reactie op het omringende landschap, dat ze temmen en idealiseren. Niet zelden is het een miniatuurversie van het landschap dat de tuinontwerper om zich heen ziet. In dit boek kijken we naar het tuin- en landschapsverleden van Nederland, belichten we het werk van hedendaagse tuinontwerpers, en laten ze zien hoe hun werk aansluit bij het lokale landschap.
    We bekijken tuinontwerpen en hun makers in samenhang met drie verschillende aspecten: allereerst de Nederlandse cultuurlandschappen – resultaat van vele eeuwen interactie van de mens met wat de aanwezige natuur aanreikte – vervolgens de kunstmatige, zeer planmatig georganiseerde, maar altijd functionele landschapsvormen, en ten slotte de landschappen die werden ontworpen om ervan te genieten en leefruimte aan mensen te bieden. Daarbij wordt uitgebreid aandacht besteed aan de grote rol van ontwerpers als
    Jac. P. Thijsse, Mien Ruys en Piet Oudolf.

    Wat voor ons normaal en zelfs doorsnee is, is voor Noel Kingsbury, als Brits tuinontwerper en plantenkenner, een verrassende ontdekkingstocht. Ondanks de vele overeenkomsten tussen de Engelse en Nederlandse tuin weet hij op bijzondere wijze de vinger te leggen op wat ons land uniek maakt en hoe de Nederlandse ontwerpers een moderne draai geven aan tuinontwerp, een draai die je niet snel zult vinden in het buitenland. De blik van Kingsbury en de overvloed aan schitterende foto’s van Maayke de Ridder, maken dit tot een puur Nederlands boek met internationale allure.

     39,95