Prachtvogels

Hans Peeters, René de Vos

 34,90

Let op! Verwacht rond 15-02-2024

Vogels beschermen gaat vaak over abstracte getallen en ingrijpen op landschapsniveau. Maar waarom beschermen we de vogels eigenlijk? En wie zijn de mensen achter de bescherming van deze prachtige vogels?

Schoonheid en emotie spelen een belangrijke rol en René Vos toont de lezer met knap geschreven en liefdevolle teksten juist die schoonheid van een groot aantal in Nederland en België bedreigde vogels. De vertrouwde huismus, de majestueuze oehoe en de onzichtbare roerdomp: hij laat zien waarom we hiervan zo kunnen genieten en hoe we dat ook zo kunnen houden.

Prachtvogels laat de schoonheid van de vogels op de Nederlandse Rode Lijst zien, maar geeft ook praktische tips voor bescherming en behoud van de soorten. Wat kan je in je eigen omgeving doen, en welke maatregelen kun je op landschapsniveau treffen? Prachtig cadeau voor vogelaars en iedereen met hart voor vogels, natuur en landschap.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
240
Druk:
1
Datum verwacht:
15-02-2024
ISBN:
9789464711752

Gerelateerde boeken

 • Friluftsliv

  Gids voor de natuur als tweede huis
  Benjamin Brinckmann, Eric Brinckmann
   22,90

  Friluftsliv

  Friluftsliv (letterlijk vrije-lucht-leven) is de Noorse manier om je thuis te voelen in de buitenruimte. Eric Brinckmann beschrijft met zijn zoon Benjamin op een luchtige, verhalende en praktische manier het leven in de open ruimte van het Noorse en Nederlandse landschap: buiten slapen, je oriënteren op de zon en de sterren, kamperen met zo min mogelijk spullen, of kanoën in een eindeloos landschap vermengt met praktische toepassingen van eetbare planten, bruikbare bomen en leesbare wolken en Sami-weetjes. Dit is een lees-, reis- en doe-boek dat begint in je eigen tuin of op je balkon: daar valt de buitenwereld al op een spannende manier te beleven. Je kunt daar blijven of er verder op uit trekken, allebei goed. De auteurs vergeten niet dit buitenleven in een historische en filosofische context van Arne Naess en Spinoza te plaatsen en daarmee extra diepgang te geven.

  Eric Brinckmann (1961) studeerde rechten en filosofie en is momenteel directeur van landgoed Het Lankheet in Overijssel en schrijver van filosofische wandelboeken.
  Benjamin Brinckmann (1992) studeerde milieukunde in Noorwegen en woont nu in Sandefjord (Noorwegen) waar hij onder andere docent Friluftliv is.
  Geïllustreerd met informatieve zwart/wit tekeningen.

   22,90
 • Prachtvogels

  Hans Peeters, René de Vos
   34,90
 • Dan staat het gras als liefde

  Een toekomst voor natuur in Nederland
  Sander Turnhout
   19,90
 • De rode lijster

  Vogels beschermen in een gepolariseerd land
  Fred Wouters
   17,90