Rondjes om de kerken in Noord-Fryslân

 19,90

Let op! Verwacht rond 22-05-2024

Kerken fungeren als bakens in het landschap. In het weidse terpengebied is de kerk een markante verschijning. De monumenten vertellen een verhaal van gemeenschapszin en vormen een ideale uitvalsbasis om het omliggende cultuurlandschap te verkennen. Rondjes om de kerken bevat 26 inspirerende en verrassende pelgrimsroutes in Noord-Fryslân. De weidsheid, de lichtval en het ruisen van de wind sluiten naadloos aan bij de sobere verstilling die de kerken bieden. Wijkplaatsen en vluchtheuvels in drukke tijden. Even offline.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
264
Druk:
1
Datum verwacht:
22-05-2024
ISBN:
9789464711691
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

 • Fietsen tegen de grens

  In 30 etappes langs de binnenrand van Nederland
  Jan Fossen
   14,90
 • Rome

  Een schetsboek
  Matthew Rice
   19,90
 • Een filosofie voor het onderweg-zijn

  Dennis Prooi, Dirk-Jan Laan
   20,90

  Een filosofie voor het onderweg-zijn

  Twee Rotterdamse filosofiestudenten besluiten tot iets nutteloos: liften naar Hong Kong. Waarom ook niet? Om er te komen, moeten ze dwars door Siberië en dan rechtsaf de eindeloze Gobiwoestijn in. Op de kaart ziet het er eenvoudig uit. Maar als ze door dronken Russen worden ondervraagd over MH17, spookrijden over de niet-belijnde snelwegen, in een achterbak Mongolië binnenkomen, en door een argwanende politieagent uit Wuhan worden aangezien voor drugssmokkelaars, blijkt de praktijk weerbarstig. Onderweg naar het Oosten filosoferen de twee over vriendschap, Lada’s, vooruitgaan, onderweg zijn en hun uiteindelijke bestemming. Natuurlijk moeten ze wel eerst een lift krijgen.

  Dirk-Jan Laan is langeafstandsloper, programmeur en promovendus in de filosofie. Dennis Prooi werkt in Hong Kong aan een proefschrift over Japanse filosofie.

   20,90
 • 61 eilanden in de Waddenzee

  Een ontdekkingsreis
  Evert Jan Prins
   49,90

  61 eilanden in de Waddenzee

  Evert Jan Prins brengt als eerste alle 61 bewoonde en onbewoonde Waddeneilanden in beeld met schitterende fotografie en unieke reisverhalen. De Nederlandse, Duitse en Deense eilanden kennen landschappelijk en historisch veel overeenkomsten, maar de auteur laat ook feilloos het eigen karakter van ieder eiland zien. Hij neemt de tijd om de inwoners aan het woord te laten, heeft veel oog voor de cultuurhistorie en overal is de overweldigende natuur aanwezig. Een schitterend cadeauboek met meer dan 500 foto’s en kaarten over dit geweldige gebied dat aangewezen is als Unesco Werelderfgoed.

  Evert Jan Prins is kenner van het Waddengebied en heeft jarenlang rondgezworven om alle eilanden te kunnen bezoeken.

   49,90