Stabij

Fryske ferzje
Douwe Kootstra, Tjibbe Hooghiemstra

 17,90

Tjibbe Hooghiemstra (byldzjend keunstner) en Douwe Kootstra (skriuwer en ferteller) ha in soad niget oan stabijen. Tjibbe hat al jierren sokke hûnen. Dy ynspirearren him ta in grutte seary tekeningen.

Los fan Tjibbe syn ferbyldingen skreau Douwe ferhalen dy’t ien oerienkomst ha: in stabij spilet de haadrol. De miks fan byld en tekst makket Stabij ta in bysûnder boek. Gjin hûneboek yn de klassike sin mar in oade oan de minske yn it bist.

Druk:
1
Afmeting:
193x143x16 mm
Gewicht:
298 gram
Uitgiftedatum:
23-11-2021
Aantal pagina's:
96
Uitgeverij:
Uitgeverij Bornmeer
Taal:
Fries
Verschijningsvorm:
Hardcover
ISBN:
9789056158507

Gerelateerde boeken

 • Jopie Huisman

  Schilder van het mededogen
  Eelke Lok
   32,50
 • Verzameldrift

  Biografie van Nanne Ottema (1874 - 1955)
  Antoon Ott
   39,90

  Verzameldrift

  Nanne Ottema was als bestuurder, conservator, notaris, publicist en spreker actief in het Friese culturele leven. Hij stelde een wereldberoemde keramiekcollectie samen die in 1917 resulteerde in het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Het vermogen dat hij vergaarde, leidde tot de Ottema-Kingma Stichting, de grootste mecenas voor de kunst- en cultuurhistorie in Friesland. Zijn roem is zo langzamerhand verzonken in zijn onmetelijke verzamelingen, maar in zijn tijd was hij een vermaard, berucht en dominant persoon. In deze biografie wordt duidelijk hoe briljant Ottema was en hoe tegelijkertijd zijn leven intens dramatisch verliep. Nooit eerder werd beschreven wat de verborgen drijfveren waren van deze in zijn tijd alom bekende figuur.

  Antoon Ott (1972), kunsthistoricus en jurist, is werkzaam als adviseur op het gebied van kunst, cultuur en recht.

   39,90
 • Het Genootschap

  Een modern feuilleton
  Wim Huijser
   22,90
 • Piet Oudolf aan het werk

  Cassian Schmidt, Noel Kingsbury
   69,95