Vegan gastronomie
€ 49,90
Vegan gastronomie is geen kookboek. Het is een handboek waarin je alle aspecten van vegan fine dining leert kennen, alsof je naast de chef van een topkeuken staat: van speciale kooktechnieken en uitgelezen kookgerei tot bijzondere ingrediënten en bordopmaak, van het perfecte servies tot de juiste smaakbalans en het daarbij horende mondgevoel …
Laat je niet afschrikken door de veeleisende receptcreaties die prachtig in beeld zijn gebracht. Een beginnende kok kookt ook niet meteen op sterrenniveau. Naast de moeilijkere recepten is er ook een uitgebreid gedeelte met eenvoudige basisrecepten. Als je die eenmaal onder de knie hebt, kan je de lat voor jezelf wat hoger leggen.
De twee chef-koks Sebastian Copien en Andreas Leib delen hun kennis en de beste trucs uit tientallen jaren ervaring als professionele kok. Door een uitgebreide inleiding in de haute cuisine leer je hoe je complexe gastronomische menu’s met verfijnde smaakprofielen bereidt, die dankzij hun perfecte harmonie en bordopmaak van de eerste tot de laatste hap puur genot
bieden.
Hansi Heckmair legde de heerlijke composities op een prachtige manier vast met betoverende foto’s. Bij elk gerecht zijn video’s beschikbaar via QR-codes, zodat je stap voor stap de bordopmaak kunt volgen.
Gerelateerde boeken
-
Humanity is Not a Plague
In ‘Humanity is Not a Plague’, Cees Buisman argues that it is possible for 10 billion people to exist together on this Earth – as predicted for the year 2100 – provided that the richer part of the world no longer merely focuses on its own health, prosperity and happiness, and instead starts working seriously on developing a higher consciousness.
In this essay, Buisman sharply analyzes some of the problems facing mankind, such as fresh water shortages, whilst overturning several clichés and offering unexpected, positive solutions. Overpopulation is not the problem; the effects of our actions on the rest of the world have a much greater impact. ‘Back to nature’ is not the solution, nor is an overreliance on science and innovation. Large-scale technologies could even increase our problems. It seems that the growth of humanity will depend on the growth of our consciousness.
Cees Buisman studied water purification engineering, in addition to business administration, communication theory and applied integral psychology. Throughout his life he has worked on new environmental technologies, which are used in industry all over the world. His scientific work is highly cited. Buisman is the Director of Wetsus – European Center for Sustainable Water Technology, and Professor at Wageningen University, in the Netherlands.
-