Waar het is

Aantekeningen bij de Plek

 19,90

De Plek; dat is waar je je als mens verbonden weet met de Aarde. Van Ool schreef er eerder over, maar nog nooit zo menselijk en erudiet. Hij neemt in dit persoonlijke document de lezer mee naar het landgoed S., dat zijn toevluchtsoord is voor de drukte van de stad en dat in coronatijd zijn Plek werd.

De schrijver doet verslag van zijn vele natuurontmoetingen. Maar er is meer. Elk bezoek aan het landgoed vormt de aanleiding voor onderzoek en Van Ool duikt diep de letteren in. Met duidelijk plezier toont hij zijn gevonden schatten: een gedicht over de schoonheid van citroenen, een haiku waarin op een bronzen bel een vlinder slaapt, maar ook snibbige opmerkingen van Jane Austen, aanstellerij van Elisabeth Maria Post, een zestiende-eeuws recept voor vliegzalf, een betoog over de wreedheid van de natuur, en nog veel meer.

De stijl van Van Ool is zo aanstekelijk dat je als lezer niet eens doorhebt hoeveel je leert. Dit boek leg je hooguit weg om zelf de natuur op te zoeken.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
112
Druk:
1
ISBN:
9789464711776
Gewicht:
250 gram
Afmeting:
207x135x17 mm
Uitgiftedatum:
11-04-2024
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Waterplanten en waterkwaliteit

    Waterplanten en waterkwaliteit

    Gerben van Geest, Fons Smolders, Jan Roelofs
     39,90
  • De Scharrelaar

    De Scharrelaar

    Vogeltijdschrift voor lezers
    Jonathan Franzen, Marcel Haenen, Marja Vuijsje
     16,90

    De Scharrelaar

    De Scharrelaar viert een jubileum en dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan! Deze zomer verschijnt de tiende editie van hét literaire tijdschrift voor vogelaars, met daarin een belangwekkende beschouwing over de kunst van het natuurschrijven, geschreven door de internationaal bejubelde Amerikaanse schrijver Jonathan Franzen. NRC-journalist Marcel Haenen schrijft over zijn warme liefde voor pinguïns, redacteur Jean-Pierre Geelen laat zijn licht schijnen op de lepelaars in Artis en Marja Vuijsje ziet een aalscholver die een paling verschalkt. Het is een greep uit de inhoud van De scharrelaar, met nog meer verhalen van de fine fleur van de Nederlandse natuurschrijvers zoals Marijn O’Hanlon, Kester Freriks, Stefan Brijs en de rubrieken van Saskia van Loenen en Alexander Reeuwijk.

     16,90
  • Veldgids Orchideeën

    Veldgids Orchideeën

    Van Europa en het mediterrane gebied
    Hendrik AE Pedersen, Philip Cribb, Rolf Kühn
     39,90

    Veldgids Orchideeën

    Wilde orchideeën zijn spectaculaire planten, die vaak moeilijk op naam zijn te brengen. Met deze gids, die volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten is samengesteld, is dat voor iedere natuur- en plantenliefhebber nu wel mogelijk. Deze uitgebreide fotogids, met meer dan 2000 foto’s, bevat alle 300 taxa (soorten, ondersoorten en variëteiten) plus 70 natuurlijke hybriden van Europa en het mediterrane gebied. De Veldgids Orchideeën is geschreven door de belangrijkste wetenschappers op het gebied van orchideeën in Europa. Zij hebben voor het eerst een gemakkelijk te gebruiken veldgids geschreven, die de enorme variatie in deze groep toegankelijk en hanteerbaar maakt.

     39,90
  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50