Wildplukken in de stad

Eetbare wilde planten dicht bij huis
Klaske Kamstra, Wross Lawrence

 19,95

Onze steden zijn, hoewel ze grijs lijken, in feite wildgroen. Of het nu in parken, plantsoentjes, langs grachten, op kerkhoven of in uw eigen straat is, er is een overvloed aan heerlijk voedsel dat zich in het volle zicht verbergt. Maak weer contact met de natuur en geniet van het maken van verrassend makkelijke recepten. Brandnetelravioli, vlierbloesembeignets, meidoornbessenketchup, zandkoekjes van kersenbloesem, zomerbroodjes van sleutelbloem … dit zijn slechts enkele van de smakelijke en verrassende gerechten die je kunt maken van voedsel dat je in het wild in je stad vindt. Met deskundig advies van professioneel fourageur Wross Lawrence legt dit gidsje in zakformaat uit hoe je 32 gemakkelijk te vinden planten in de stad kunt identificeren en er een ‘wild’ feestmaal mee kunt bereiden. Het boek richt zich op de beginnende wildplukker en is zeer laagdrempelig.

Inclusief originele foto’s en illustraties, vegetarische recepten en toptips voor stedelijk foerageren.

Wross Lawrence is professioneel fourageur die al meer dan tien jaar wilde ingrediënten levert aan bijvoorbeeld restaurants met Michelinsterren, warenhuizen en brouwerijen. Marco Kesseler is een in Londen gevestigde fotograaf die onder meer FT Magazine, The New York Times en TIME tot zijn klanten mag rekenen.

Afmeting:
164x118x22 mm
Gewicht:
279 gram
ISBN:
9789056159399
Druk:
1
Aantal pagina's:
192
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Hardcover
Uitgiftedatum:
09-09-2022

Gerelateerde boeken

  • De Scharrelaar

    De Scharrelaar

    Vogeltijdschrift voor lezers
    Jonathan Franzen, Marcel Haenen, Marja Vuijsje
     16,90

    De Scharrelaar

    De Scharrelaar viert een jubileum en dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan! Deze zomer verschijnt de tiende editie van hét literaire tijdschrift voor vogelaars, met daarin een belangwekkende beschouwing over de kunst van het natuurschrijven, geschreven door de internationaal bejubelde Amerikaanse schrijver Jonathan Franzen. NRC-journalist Marcel Haenen schrijft over zijn warme liefde voor pinguïns, redacteur Jean-Pierre Geelen laat zijn licht schijnen op de lepelaars in Artis en Marja Vuijsje ziet een aalscholver die een paling verschalkt. Het is een greep uit de inhoud van De scharrelaar, met nog meer verhalen van de fine fleur van de Nederlandse natuurschrijvers zoals Marijn O’Hanlon, Kester Freriks, Stefan Brijs en de rubrieken van Saskia van Loenen en Alexander Reeuwijk.

     16,90
  • In het wild geplukt

    In het wild geplukt

    Eetbare wilde kruiden, bloemen, zaden & wortels verzamelen & bereiden
    Lieve Galle
     24,95

    In het wild geplukt

    De groenten en fruit die we in de winkel kopen hebben weinig smaak en bieden een fractie aan mineralen en andere voedingsstoffen in vergelijking met de uiterst voedzame wilde varianten. Wilde planten zijn dé missing link in ons voedingspatroon. De 36 planten in dit boek komen stuk voor stuk vrij algemeen voor in Nederland en België. Je vindt ze vaak op verrassende plekken: in je tuin, tussen de straatstenen, in de berm of onder je voeten. Ze bieden een nieuwe smaakervaring en hebben verschillende onderdelen die eetbaar zijn. Maar planten in de natuur plukken betekent zoveel meer dan enkel een smaakbom boordevol voedingsstoffen verzamelen. Het is een zintuiglijk avontuur. Je brengt meer tijd door in de buitenlucht, voelt de zon op je huid, je hoort de vogels zingen, je ruikt de aarde en de bloemen. Je voelt je verbonden, deel van het grote geheel. De lekkere recepten nodigen uit om het verzamelde plantaardig wild te bereiden tot heerlijke smoothies, lekkere salades, dips, pesto’s of kruidenazijntjes …

    Lieve Galle is herboriste en wildplukexperte. Ze geeft lezingen, verzorgt excursies, kruidenworkshops en jaaropleidingen wildpluk.

     24,95
  • Typisch Texel

    Typisch Texel

    Culinair, natuurlijk en historisch
    René Zanderink
     17,90
  • Fwiet! Fwiet!

    Fwiet! Fwiet!

    De passie van het vogelkijken
    Begijn Le Bleu
     22,50

    Fwiet! Fwiet!

    Begijn Le Bleu is een bekend cabaretier, maar zijn grote passie is vogels kijken. In Fwiet! Fwiet! verkent hij met zijn fijne pen de wonderlijke wereld van vogels en vogelaars. Je leert waarom de frêle pootjes van vogels niet bevriezen, waaraan de snip zijn naam dankt, wat takkelingen zijn of honkmannen. En er is meer. Begijn is een meester van het woord. Hij maakt je deelgenoot van zijn ervaringen én zijn passie. Wanneer hij beschrijft hoe een rietzangertje als een acrobaat zit te wiegen op een rietstengel, begrijp je zijn verwondering over zoveel eenvoudige schoonheid. Je hebt spijt dat je niet zelf de groenling ziet wegfladderen als een vliegend kleurboekje van groene en gele spatten.
    In dit boek zijn QR-codes opgenomen die leiden naar de succesvolle podcast-reeks Fwiet! Fwiet! Urenlang luisterplezier voor vogelaars, natuurliefhebbers en iedereen die meer willen weten over alles wat vliegt en veren heeft.
    Begijn Le Bleu won in 2005 de jury- en publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten in Rotterdam. Het was de start van een succesvolle carrière als stand-up comedian en cabaretier.

     22,50