Wildplukken in de stad
€ 19,95
Onze steden zijn, hoewel ze grijs lijken, in feite wildgroen. Of het nu in parken, plantsoentjes, langs grachten, op kerkhoven of in uw eigen straat is, er is een overvloed aan heerlijk voedsel dat zich in het volle zicht verbergt. Maak weer contact met de natuur en geniet van het maken van verrassend makkelijke recepten. Brandnetelravioli, vlierbloesembeignets, meidoornbessenketchup, zandkoekjes van kersenbloesem, zomerbroodjes van sleutelbloem … dit zijn slechts enkele van de smakelijke en verrassende gerechten die je kunt maken van voedsel dat je in het wild in je stad vindt. Met deskundig advies van professioneel fourageur Wross Lawrence legt dit gidsje in zakformaat uit hoe je 32 gemakkelijk te vinden planten in de stad kunt identificeren en er een ‘wild’ feestmaal mee kunt bereiden. Het boek richt zich op de beginnende wildplukker en is zeer laagdrempelig.
Inclusief originele foto’s en illustraties, vegetarische recepten en toptips voor stedelijk foerageren.
Wross Lawrence is professioneel fourageur die al meer dan tien jaar wilde ingrediënten levert aan bijvoorbeeld restaurants met Michelinsterren, warenhuizen en brouwerijen. Marco Kesseler is een in Londen gevestigde fotograaf die onder meer FT Magazine, The New York Times en TIME tot zijn klanten mag rekenen.
Gerelateerde boeken
-
-
Fisk
De bokking better besjoen, in reuzesnoek út ’e Fryske Wâlden, in fabel fol ûntefreden maitsen, in oade oan ’e dôber. It binne in pear foarbylden dy’t op lichtfuottige wize yn Fisk oan ’e oarder komme. Alles yn Fisk hat te krijen mei natuer, fisk, fiskjen, wetter en Fryslân.
Nei harren earste projekt – Stabij, in boek oer in hûn – is Fisk it twadde boek fan byldzjend keunstner Tjibbe Hooghiemstra en skriuwer-ferteller Douwe Kootstra. Douwe libbe him út yn ’e ferhalen. Tjibbe makke der tekeningen by. De miks fan bylden en koarte teksten makket Fisk ta in hearlik lês- en sjochboek.
-