intro

Noordboek

Noordboek

Noordboek verwelkomt
Van Gorcum

Noordboek is gespecialiseerd in boeken over natuur, tuin, filosofie en wetenschap. Aangenaam kennis te maken!

Noordboek is gespecialiseerd in boeken over natuur, tuin, filosofie en wetenschap. Aangenaam kennis te maken!

Vanaf 1 juni 2024 zijn alle boeken
hier te vinden

previous arrow
next arrow

Per 1 juni 2024 neemt Uitgeverij Noordboek het fonds Cultuur & Historie van uitgeverij Koninklijke Van Gorcum over.
Het fonds Cultuur & Historie, dat zich vooral richt op boeken op het gebied van archeologie, de Tweede Wereldoorlog, natuur, geschiedenis (Noord-) Nederland en muziekbiografieën, wordt onder de naam Noordboek-Van Gorcum voortgezet.

Steven Sterk, directeur Noordboek: “Koninklijke Van Gorcum is een grote naam met hun uitgaven op het vlak van Cultuur & Historie. Het is een prachtige aanvulling op onze uitgeverij. We zijn er trots op dat we verder mogen bouwen aan wat in bijna 225 jaar is opgebouwd. En dat Claas Van Gorcum in 1800 in Friesland (Sneek) is begonnen is een mooi historisch gegeven. We zetten de goede relatie die met auteurs en allerlei instanties is opgebouwd graag voort. We gaan er alles aan doen om de auteurs een goede landing in de nieuwe organisatie te geven.”

Kor IJszenga, directeur Koninklijke Van Gorcum: “Ik ben ontzettend blij dat het fonds Cultuur & Historie bij Noordboek kan worden ondergebracht. Zij zijn in Friesland en Groningen de belangrijkste uitgever van regionale en bovenregionale publicaties op het vlak van geschiedenis en cultuur. In Drenthe waren ze nog niet zo aanwezig. Met deze stap wordt voortgezet wat we het liefste doen, mooie boeken maken met betrokken auteurs. Voor mij was dan ook een belangrijk punt dat de contracten gerespecteerd zouden worden die we al met auteurs hadden gesloten voor publicaties in de komende jaren. Met een nieuw team zal worden verder gewerkt aan wat door ons is opgebouwd. Kortom, een mooie stap waardoor de continuïteit voor onze auteurs en samenwerkingspartners gewaarborgd is.”

 

Contactgegevens Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum BV

Postbus 43, 9400 AA Assen
Oostersingel 11, 9401 JX Assen
0592-379 555
info@vangorcum.nl
www.vangorcum.nl

Contactgegevens Noordboek

Postbus 234, 8400 AE Gorredijk
Hellingbaas 1, 8401 JH Gorredijk
0513-490 319
info@noordboek.nl
www.noordboek.nl