de geïllustreerde meditaties

Levenslessen van Marcus Aurelius
Marcus Aurelius

 24,90

‘Wees als de rotswand waartegen voortdurend golven botsen, maar die standvastig blijft en die de woede van het water temt.’ De bekende Romeinse keizer en filosoof Marcus Aurelius schreef deze woorden bijna tweeduizend jaar geleden in zijn Meditaties. Deze persoonlijke aantekeningen worden nog altijd veel gelezen, omdat ze een uitstekende inleiding vormen tot de stoïcijnse levenskunst.

De Meditaties verschijnen nu in een prachtig geïllustreerde uitgave, waarbij de belangrijkste fragmenten thematisch zijn gegroepeerd. Elk hoofdstuk bevat een korte, toegankelijke inleiding van de hand van James Romm, hoogleraar Klassieke talen. Met sfeervolle illustraties van de hand van Joanna Lisowiec.

Marcus Aurelius (121-180 n.Chr.) was een Romeinse keizer, filosoof en generaal wiens regering twee decennia omspande. Zijn beroemde Meditaties worden algemeen gerekend tot de grootste werken over zelfreflectie die ooit zijn geschreven.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
192
Druk:
1
ISBN:
9789464713350
Gewicht:
402 gram
Afmeting:
205x145x22 mm
Uitgiftedatum:
07-07-2025

Gerelateerde boeken

  • De verstandige kock

    De verstandige kock

    Marleen Willebrands, Alexandra van Dongen, Manon Henzen
     35,00

    De verstandige kock

    De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudster was een kleine honderd jaar lang dé culinaire bestseller van Nederlandse bodem. Het is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd als sluitstuk opgenomen in het driedelige Het Vermakelijck landtleven, een handleiding voor buitenplaatsbezitters om zelfvoorzienend te zijn. Een kookboek om lekker te koken met wat de grond schaft.

    MARLEEN WILLEBRANDS, ALEXANDRA VAN DONGEN EN MANON HENZEN
    De verstandige kok Lekker koken met wat de grond schaft Marleen Willebrands, neerlandica en culinair-historisch deskundige, hertaalde 194 recepten in modern-Nederlands en geeft uitgebreide achtergrondinformatie bij dit bijzondere kookboek. Alexandra van Dongen, kunsthistorica en conservator van Museum Boijmans Van Beuningen, beschrijft het keuken- en tafelgerei dat voorkomt in De verstandige kok aan de hand van eigentijdse schilderijen en voorwerpen, en koppelt dit aan de recepten. Manon Henzen, culinair historica en eigenaar van historisch kookatelier eet!verleden, bewerkte twintig tongstrelende recepten voor de moderne keuken. Zo kan iedereen de smaak van de zeventiende eeuw ontdekken.

     35,00
  • Ontwerp je eigen voedselbostuin

    Ontwerp je eigen voedselbostuin

    Klimaatrobuust en biodivers
    Evelyn De Bruecker
     27,90
  • Gek op groenten!

    Gek op groenten!

    Het ultieme kookboek voor groenteliefhebbers
    Eveline Versluys, Vegamuze .
     29,90

    Gek op groenten!

    Of je nu kiest voor Pastinaak in ’t Groen, of de Theatrale bloemkool met tikka massalasaus op tafel tovert, of aan de slag gaat met het recept voor Zoete aardappel wentelteefjes en smult van een rijkelijke portie Tiramisu met Porcini, in Gek op Groenten! laat Vegamuze aka Eveline Versluys je zien én proeven hoe veelzijdig, creatief en ongelofelijk lekker koken met groenten kan zijn.
    Als gevestigde waarde in de cateringwereld weet Vegamuze als geen ander hoe je het beste in groenten naar boven haalt en hoe je kunt koken met een overvloed aan smaak. Ze deelt haar culinaire ervaring met de lezer op een speelse manier, zodat ook jouw liefde voor groenten aangewakkerd wordt.
    Verrassend inventief, van ontbijt tot diner en gewoonweg heel erg lekker: zo proefde je groenten nog nooit! De fotografie van Toos Vergote laat je alvast watertanden!

     29,90
  • 50 knopen die je moet kennen

    50 knopen die je moet kennen

    Leer knopen leggen voor zeilsport, klimmen, kamperen en veel meer
    Marty Allen
     15,00