De Pelgrimsdroom
€ 22,90
Santiago de Compostela is nooit het doel van de Camino. De weg is het doel, of liever het wandelen. De wandelaar zet de ene voet voor de andere, dag na dag, in een parallelle wereld van doen en van denken, van fantasieën en dromen.
Thijs de Wolf wil voor zichzelf en voor anderen verhelderen wat het betekent: wandelen. Hij onderzoekt zijn ervaringen en deelt die met de lezer. Onderweg verrast het hem oprecht dat het lukt te leven in het nu zonder het verleden kwijt te raken. Maar het is ook een verhaal over angst. Soms lijkt de tocht eindeloos te duren, lijkt een kilometer veel langer dan duizend meter. En het gaat over afscheid. Er vloeien tranen als wandelmaat Jean moet stoppen. Hoeveel pijn het ook doet, het is niet anders. Dromen, dat is waar zijn hart ligt.
Thijs de Wolf (1946) is psychoanalyticus. Tussen 2006 en 2024 kwam hij twaalf keer aan in Santiago de Compostela. Naar schatting wandelde hij in die jaren bijna tienduizend kilometer door Frankrijk en Spanje.
Gerelateerde boeken
-
Tomaat
‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.
-
-
De natuur op je huid
In De natuur op je huid laat Marion Naudts zien waarom natuurlijke cosmetica een goede keuze is én hoe je zelf verzorgende producten kunt maken. Stap-voor-stap leer je de basisprincipes: hoe maak je een crème, balsem, gel of schuimende shampoo? Welke producten kies je voor jouw huidtype en hoe bewaar je jouw zelfgemaakte cosmetica?
Aan de hand van meer dan 50 recepten en evenveel interessante weetjes kan je eindeloos gaan variëren: een kleimasker of shampoobar, een romige bodycrème of een spray tegen haarroos, een anti-littekenzalf of solide scheerschuim. Van top tot teen, voor elk stukje huid, voor man, vrouw en kind.
Marion is orthopedagoog en herborist. Onder de naam ‘Marion Maakt’ geeft zij workshops waarin ze enthousiast vertelt hoe je natuurlijke verzorgingsproducten kan maken.
-