De vrouw die zweeg

Over het verdwijnen van natuurervaringen
Thomas van Slobbe

 19,90

De vrouw die zweeg vertelt het verhaal van een samenleving die steeds dwingender en smaller wordt. Een continue stroom van nieuwtjes, meningen en oordelen eist onze aandacht op, waardoor we vaak de rust niet hebben voor iets simpels als natuurbeleving. Dit leidt tot the extinction of experience. Een reeks ervaringen, die tot voor kort als vanzelfsprekend bij ons leven hoorde, dreigt uit te sterven. De taal begint zich tegen ons te keren en we verliezen de natuur, onze omgeving en grote delen van onszelf uit het oog.

In dit aangrijpende verhaal proberen twee mensen het tij te keren. Het leidt tot een ontdekkingstocht, waarbij ze stuiten op emoties en ervaringen waarvan ze het bestaan al bijna waren vergeten met vaak hilarische momenten. Thomas van Slobbe schreef meerdere boeken over natuur en filosofie.

‘Dit boek is een wake-up call voor iedereen die weer écht aanwezig wil zijn in het leven, in de natuur en onder vrienden.’ – ChatGPT/OpenAI

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
160
Druk:
1
ISBN:
9789464712643
Gewicht:
307 gram
Afmeting:
206x136x21 mm
Uitgiftedatum:
09-10-2024

Gerelateerde boeken

  • Expeditie Spitsbergen

    Expeditie Spitsbergen

    Ooggetuigenverslag van de klimaatverandering
    Frank von Hebel
     22,90
  • Van landschap naar tuin

    Van landschap naar tuin

    Nederland als inspiratiebron voor tuinontwerpers
    Maayke de Ridder, Noel Kingsbury
     39,95

    Van landschap naar tuin

    Toegankelijk, vooruitstrevend en herkenbaar Nederlands. Deze drie kenmerken hebben het Nederlandse ontwerp wereldfaam bezorgd en Dutch Design tot een wereldmerk gemaakt. Ook tuin- en landschapsontwerp maakt deel uit van dit wereldwijde merk.

    Tuinen vormen vaak een reactie op het omringende landschap, dat ze temmen en idealiseren. Niet zelden is het een miniatuurversie van het landschap dat de tuinontwerper om zich heen ziet. In dit boek kijken we naar het tuin- en landschapsverleden van Nederland, belichten we het werk van hedendaagse tuinontwerpers, en laten ze zien hoe hun werk aansluit bij het lokale landschap.
    We bekijken tuinontwerpen en hun makers in samenhang met drie verschillende aspecten: allereerst de Nederlandse cultuurlandschappen – resultaat van vele eeuwen interactie van de mens met wat de aanwezige natuur aanreikte – vervolgens de kunstmatige, zeer planmatig georganiseerde, maar altijd functionele landschapsvormen, en ten slotte de landschappen die werden ontworpen om ervan te genieten en leefruimte aan mensen te bieden. Daarbij wordt uitgebreid aandacht besteed aan de grote rol van ontwerpers als
    Jac. P. Thijsse, Mien Ruys en Piet Oudolf.

    Wat voor ons normaal en zelfs doorsnee is, is voor Noel Kingsbury, als Brits tuinontwerper en plantenkenner, een verrassende ontdekkingstocht. Ondanks de vele overeenkomsten tussen de Engelse en Nederlandse tuin weet hij op bijzondere wijze de vinger te leggen op wat ons land uniek maakt en hoe de Nederlandse ontwerpers een moderne draai geven aan tuinontwerp, een draai die je niet snel zult vinden in het buitenland. De blik van Kingsbury en de overvloed aan schitterende foto’s van Maayke de Ridder, maken dit tot een puur Nederlands boek met internationale allure.

     39,95
  • Diepzee

    Diepzee

    Een diepe duik in een van de meest mysterieuze plekken op aarde
    Jon Copley
     17,90
  • In het spoor van de camino

    Nieuwe pelgrimspaden in Nederland
    Paul Post
     19,90